Gavà commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat
Gavà commemora el Dia de les Persones amb Discapacitat

Gavà ha commemorat aquest cap de setmana el Dia de les Persones amb discapacitat, que cada any té lloc cada 3 de desembre. Així dissabte, l’Espai Maragall es va omplir per gaudir de la 23ª Festa de la Diversitat on integrants d’Adisga van protagonitzar diferents actuacions artístiques.

Un dels moments del festival d’Adisga

Diumenge al migdia, la plaça de Josep Tarradellas va acollir la lectura del manifest que elabora la Comissió per la Inclusió, en el qual es van reivindicar “accions per contribuir activament al desenvolupament del talent de totes les persones i especialment les persones amb qualsevol mena de discapacitat”.

El text reclamava també que es garanteixi “l’educació inclusiva dotant de recursos necessaris els centres educatius, el dret a les persones amb discapacitat intel·lectual a poder continuar formant-se després de fer 21 anys i a gaudir del descans, el lleure i l’esport “. També es demana que “s’asseguri que s’apliquin els ajustos raonables al lloc de treball als efectes de garantir l’accessibilitat i el ple desenvolupament dels drets de les persones amb discapacitat, generar opcions i alternatives d’habitatge accessibles potenciant amb diverses fórmules les opcions d’emancipació i adoptar mesures d’acció positiva contra la discriminació i per impulsar la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, intensificant-les en el cas de les persones amb grans necessitats de suport”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, considera que “cal sensibilitzar la població de les necessitats del col·lectiu de les persones amb diversitat funcional, perquè sí bé és cert que des de l’Ajuntament es treballa per fer polítiques en favor seu, queda molta feina per fer. Aquest col·lectiu requereix d’un seguiment, necessita plans d’ocupació i habitatges assequibles i adaptats”. Badia afegeix que “treballem amb aquest focus posat i també en la gent jove i la gent gran, perquè la nostra societat és diversa i cal fer accions diferents per donar-hi resposta”.

Val a dir, que durant l’acte, una grup de famílies es van concentrar a la plaça per reclamar que els 7 infants amb discapacitat que aquest curs s’han quedat sense plaça per poder fer piscina puguin reprendre aquesta activitat.