Gavà Dates

Gavà celebrarà aquest dissabte, 11 de febrer, el Festival de cinema interactiu Gavà Dates. Es tracta de la sisena edició d’aquesta proposta humorística i esbojarrada que cada any pretén sorprendre els espectadors amb noves idees.

Enguany es presenten a concurs cinc curtmetratges, tres espanyols, un procedent de Països Baixos i un altre de França. Jordi Castejón, un dels dos directors del Gavà Dates juntament amb Sergi Barnés, ens avança que “hi haurà dos curts interactius. En un el públic haurà de decidir per quin camí va la història, una mica en la línia dels llibres “Elige tu propia aventura”. L’altre curt barrejarà coses que passen a la pantalla amb el directe al propi teatre”.

També hi haurà animació, com és costum en aquest esdeveniment. Enguany “tindrem una pitonissa que pot llegir el futur bo o extravagant del públic en directe, que serà també un moment interactiu amb l’audiència”.

S’atorguen dos premis, un concedit per un jurat i un altre pel públic. A més, “aquest any inaugurem un premi a la millor interpretació, així que tindrem en total sis premis”.

Els organitzadors del Gavà Dates han gravat en els curts interactius a tres persones de Gavà que mai havien tingut cap experiència amb teatre ni amb cinema. I és que, precisament, aquest és un dels objectius del festival, “apropar el cinema i el món del curtmetratge a gent que mai abans havia fet res, quan ells es veuen en pantalla es queden al·lucinats, s’adonen que els agrada, i tothom vol repetir”.

La filosofia del Gavà Dates comença pels mateixos organitzadors, que pertanyen al món audiovisual “però també ens agrada molt l’entreteniment, així que creiem que una manera d’ajuntar les dues vessants és fer-ho de manera interactiva, pensem que així la gent ve amb més ganes”.

L’objectiu del Gavà Dates, però, és molt clar: “Volem sorprendre, que la gent passi dues hores i quart rient moltíssim, i per això nosaltres posem cinema d’humor. Posem el focus en l’amor i en l’humor però sobretot en l’humor”. És per això que “el maldecap que tenim cada any és fer el festival molt diferent a l’anterior per tal que el públic no s’esperi el que ja ha vist. Buscar alternatives i coses sempre noves és complicat, però és el que ens motiva cada any a seguir”.

Castejón té moltes esperances posades en el futur d’un esdeveniment que “no és ni festival de cinema ni festival de teatre ni són cites, és una experiència que no hi ha res comparable i nosaltres li diem a tothom que vingui i ho experimenti”. El codirector de Gavà Dates assegura que “quan arribem a la desena edició la farem ben grossa i crec que podrem fer una barbaritat de coses”.

La sisena edició del Gavà Dates tindrà lloc dissabte, 11 de febrer, a partir de les 19:00 hores, a l’Espai Maragall. Les entrades, a un preu de 9 euros, es poden adquirir aquí.