Gavà Dates
Arriba la cinquena edició del Gavà Dates, el Festival de Cinema Interactiu que es celebrarà el 19 de febrer

Arriba ja la cinquena edició del Festival de Cinema Interactiu Gavà Dates. Serà el proper dissabte, 19 de febrer, com sempre aprofitant la proximitat de la data del 14 de febrer, Dia de Sant Valentí. Jordi Castejón, membre de Visual Group Films, que són els organitzadors d’aquest esdeveniment, ens ha avançat que enguany hi haurà algunes novetats respecte a les edicions anteriors.

Una de les més cridaneres és que, a banda de l’habitual concurs de curtmetratges, “aquest any nosaltres rodarem un curtmetratge en directe a l’Espai Maragall i en qüestió de minuts el projectarem també en el marc del festival. El que hem fet és rodar ja algunes escenes d’aquest curt al Museu de Gavà, però com que al curt li falten algunes parts, les rodarem al Maragall amb el mateix públic assistent al festival”.

Tot i que hi ha idees ja previstes, en realitat la responsabilitat d’aquesta proposta recaurà “sobre una directora de curtmetratges amb la qual tenim molta sort de poder contar, és la drag queen La Megapubilla qui serà la responsable de tirar endavant aquest rodatge”.

Castejón avança també que enguany “hem tirat tot per la finestra aprofitant que és la nostra cinquena edició, i hi haurà més participació que mai. Per exemple, en el concurs introduïm un jurat que atorgarà premis, també hi haurà un grup de ballarins i un altre espectacle d’acrobàcies, i alguna sorpresa més que estem preparant”.

Però les novetats d’aquesta cinquena edició no s’acaben aquí. També hi haurà dues activitats paral·leles just una setmana abans. Una d’elles és una acció consistent en fer “aparadors teatrals a diverses botigues de l’Illa del Centre, és a dir, que hi haurà gent als aparadors d’algunes botigues fent teatre. A més davant de La Casa Gran hi estarà una artista de Gavà, La Patri, fent un mural col·lectiu on tothom pot participar pintant el que vulgui i que al final s’exposarà en el hall de l’Espai Maragall el dia del festival”. El lema d’aquest mural és prou explicatiu: “Pintem l’amor, trenquem estereotips”.

Organitzar tot això és qüestió de “trucar molt i parlar amb molta gent, perquè al final sempre acabes amb algú que coneix algú que ens pot fer el que necessitem”.

Respecte al concurs de curtmetratges, Castejón ens ha explicat que enguany n’hi haurà quatre: “Un d’ells és d’Alemanya, altre és noruec, i els altres dos són d’aquí a prop. Els dos estrangers parlen de l’amor en temps de Covid i s’entenen perfectament tot i l’idioma, no tenen gaire diàleg i es poden seguir perfectament”.

El cinquè Gavà Dates tindrà lloc el 19 de febrer a l’Espai Maragall a partir de les 19:00 hores, tot i que compte perquè les portes s’obriran mitja hora abans per poder accedir als photocalls. Les entrades ja estan a la venda a Entrápolis a un preu a partir de 8 euros.