línia escolar
Gavà disposarà d’una línia escolar més en el proper curs 2019/2020

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha anunciat el compromís del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya de garantir l’oferta de l’escola pública a Gavà. De fet, l’alcaldessa ha explicat que la ciutat disposarà d’una línia escolar més en el proper curs 2019/2020.

Després de que el govern català hagi estat a punt l’any passat d’eliminar una de les dues línies de P3 de l’escola Marcel·lí Moragas, el proper curs 2019/2020 aquest centre “sortirà amb dues línies de P3” exactament igual que aquest curs 2018/2019, però a més “s’incorporarà una tercera línia de Secundària a l’escola Gavà Mar”. Sánchez assegura que “això, sens dubte, és una bona notícia ja que, tot i que som conscients que la natalitat presenta una línia descendent, la solució no ha de ser l’eliminació de grups escolars sinó plantejar alternatives com la reducció de les ràtios, cosa que permet millorar la qualitat de l’oferta educativa i generar un millor clima a les aules, un plantejament que compartim amb la comunitat educativa”.

L’alcaldessa ha fet aquest anunci en el decurs de la presentació de l’habitual campanya que l’Ajuntament sol engegar, coincidint amb l’inici del període de matriculació, per tal de posar en valor la xarxa de centres educatius públics. Amb el lema “Intel·ligències múltiples. Escoles públiques de qualitat”, la campanya posa l’accent en els projectes educatius, innovadors i inclusius, i en unes instal·lacions adequades. Precedeix el període de preinscripció de P3 a 4t d’ESO, del 29 de març al 9 d’abril.

L’alcaldessa ha afirmat que “amb aquesta campanya, validada per les direccions dels centres, superem la concepció de la intel·ligència entesa des de la perspectiva tradicional perquè els projectes educatius de les nostres escoles, de les escoles públiques sobretot, fan un tractament individualitzat, integral i transversal dels infants intentant esbrinar les capacitats de cadascun i donant-los eines perquè les puguin desenvolupar”.

L’Ajuntament acompanyarà les famílies en el procés de preinscripció escolar. El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, German Barrena, ha explicat que s’organitzaran dues xerrades informatives “amb la finalitat d’aclarir dubtes i preguntes sobre aquest procés que de vegades pot ser una mica confós per a les famílies”. Les sessions tindran lloc els dies 18 i 28 de març, a les 18:00h., a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

També del 29 de març al 9 d’abril obrirà de nou l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) a l’Ajuntament per recollir les sol·licituds, si bé les famílies també podran optar a presentar la preinscripció al centre que escollin en primera opció. L’horari de l’OME serà de 09:00h. a 14.30h. els dilluns, dimecres i divendres, i de 09:00h. a 19:00h. els dimarts i dijous. De la seva banda, els centres escolars organitzaran jornades de portes obertes perquè els pares els coneguin de primera mà i facilitar-los així la tria de l’escola on matricular els seus fills.