L’escola Marcel·lí Moragas torna a tenir dues línies de P3

L’escola Marcel·lí Moragas manté les dues línies de P3 per al curs 2018-2019. La pressió de la comunitat educativa i de l’Ajuntament, juntament amb la forta demanda de places, han permès que el Departament d’Ensenyament s’hagi repensat el tancament d’un dels dos grups que va recuperar el setembre passat.

El fet de comptar amb dues línies comportarà una baixada de ràtio a 18 infants per grup de P3, cosa que des de Gavà sempre s’ha reivindicat atenent la davallada de la natalitat.

L’Ajuntament considera que cal seguir treballant en aquesta direcció i que es consolidin tots els grups de P3 que han estat ballant en els últims anys. Per al govern municipal, la davallada demogràfica, que és evident, ha de ser una oportunitat per millorar la qualitat de l’oferta escolar de la ciutat.

En el període de preinscripció, l’escola Marcel·lí Moragas va oferir una única línia de P3. L’arribada de nous alumnes fora de termini i, a més, disposar de places lliures per a la matrícula viva que es produeix al llarg del curs escolar ha permès mantenir un segon grup escolar.

Obres a les escoles

Un estiu més, l’Ajuntament aprofita les vacances escolars per realitzar diverses obres de manteniment i millora a les escoles públiques de Gavà. Amb una despesa global d’uns 154.000 euros, assumeix actuacions d’inversió en els centres educatius per atendre les nombroses demandes existents. Unes actuacions que són acordades amb les direccions de les escoles.

L’obra amb major dotació econòmica es farà a l’escola Jacme March. Amb un pressupost d’uns 35.500 euros, es renovaran els lavabos de P3, es recuperarà el drenatge del pati de P3 i s’adequarà l’espai de l’esplai El Mamut.

A l’escola Joan Salamero s’invertiran més de 34.000 euros per renovar els lavabos de la segona planta, instal·lar una línia de vida i escala, i substituir la fusteria d’alumini.

A l’escola l’Eramprunyà la inversió prevista supera els 28.600 euros. Es repararà el mur exterior, s’obrirà una porta d’accés al pati per a P3, i se substituiran llumeneres de les aules i també sanitaris.

A l’escola Salvador Lluch es renovaran els lavabos de l’edifici sud, se substituiran les canonades de l’edifici de serveis i es realitzaran treballs de pintura per un import d’uns 26.600 euros.

A l’escola Marcel·lí Moragas està prevista la substitució de sanitaris, el pintat de les portes exteriors de ferro i dels espais i armaris exteriors de parvulari. S’invertiran més de 20.000 euros.

Finalment a l’institut-escola Gavà Mar està prevista una inversió de prop de 8.000 euros per a la modificació de les instal·lacions elèctriques i sanitaris de la primera planta.