Gavà en Comú
Gavà en Comú rebutja l’ampliació de l’Aeroport del Prat

L’assemblea local de Gavà en Comú s’ha mostrat “obertament contrària” a l’acord al que han arribat aquesta passada setmana la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana Raquel Sánchez, i el Conseller Jordi Puigneró per l’ampliació de l’aeroport del Prat.

Gavà en Comú considera que la proposta “representa un atemptat contra el patrimoni natural i ambiental del Delta del Llobregat de conseqüències irreversibles”. Els comuns de Gavà consideren “una greu irresponsabilitat i una manca de respecte que la decisió s’hagi fet d’esquenes al territori, sense escoltar a l’Ajuntament del Prat ni a les entitats socials i ecologistes del Baix Llobregat”.

Alfons Salmerón, que és coordinador local de Gavà en Comú, considera que el fet que el Govern de l’Estat i l’autonòmic hagin menyspreat la taula institucional que s’havia creat per estudiar la proposta d’ampliació “és una mostra de la debilitat de la proposta que va en direcció contrària a totes les directives europees de protecció ambiental i de lluita contra el canvi climàtic”.

Gavà en Comú considera a més que la nostra ciutat “rebrà l’impacte directe d’aquesta ampliació en forma d’increment de les emissions i del soroll, especialment a Gavà Mar, i considera un brindis al sol les declaracions de l’alcaldessa Gemma Badia que recentment ha dit que l’ampliació comportarà la reducció de soroll”.

L’assemblea dels comuns de Gavà considera que la proposta d’ampliació “reprodueix els vells esquemes del “desarrollismo” que han portat al col·lapse econòmic que patim” i afirma que “existeixen altres alternatives socialment, econòmica i mediambientalment més sostenibles per crear un hub a l’Aeroport de Barcelona que passa per l’ampliació de Reus i Girona i apostar clarament per la millora de les interconnexions ferroviàries”.

Finalment, Gavà en Comú insta a les administracions estatal i autonòmica, a la ministra Raquel Sánchez, i al president de la Generalitat en particular, a aturar el projecte, reobrir el diàleg amb el territori i amb les entitats ecologistes i socials, i a tornar a la taula institucional “per buscar alternatives que no comprometin el patrimoni ni hipotequin les generacions futures”.

En aquest sentit, els comuns gavanencs fan “una crida a la ciutadania a participar en les mobilitzacions previstes el proper 19 de setembre contra l’ampliació de l‘aeroport”. A més, Gavà en Comú també anima al grup local d’ERC a “ser coherents amb la moció presentada al Ple del passat mes de juliol, una moció que compartim plenament, i treballi des del Govern de la Generalitat per l’aturada del projecte”.