Gavà en la sessió plenària de la Red Innpulso

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha participat avui a la sessió plenària de la Red Innpulso, celebrada a Ermua. Gavà forma part d’aquesta xarxa des del passat mes de juny quan va rebre la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” i, des d’aleshores, és membre actiu en els seus fòrums i grups de treball. Es tracta d’un espai que té com a objectiu compartir coneixements amb els altres 68 ajuntaments que formen part d’aquest organisme. La seva adhesió obeeix a l’aposta clara i decidida que ha fet el consistori en inversions en infraestructures innovadores, científiques, tecnològiques i socials. Una aposta que afavoreix la sostenibilitat econòmica i milloren el creixement basat en el coneixement i la innovació.

En el decurs de la jornada s’ha establert un pla de treball biennal que incorpora dos projectes per al finançament de la Unió Europea a través del programa H2020. El primer és el Laboratori de l’Envelliment, on Gavà s’ha postulat per representar la Red Innpulso i consisteix en la creació d’un observatori per a l’envelliment actiu. El segon projecte que optarà a fons europeus és la Xarxa de Living Labs per la revalorització del patrimoni.

També s’ha acordat establir aliances amb el Ministeri de Foment i amb altres xarxes i agents; apostar per la dinamització de la Red Innpulso (reunions periòdiques, millora de
l’operativa i gestió per projectes); projectar la xarxa (programació d’esdeveniments estratègics, millora dels canals i un pla de comunicació), i concretar un sistema organitzatiu i de gestió més eficient.

A la sessió també s’ha abordat la renovació i constitució d’un nou Consell Rector que és l’òrgan executiu de la Red Innpulso i exerceix la representació, direcció i administració d’aquesta, d’acord amb les disposicions i directives del Ple. Ermua i Terrassa, mantenen la copresidència, i Alcoi i Sant Boi de Llobregat continuen representant les ciutats mitjanes. S’incorporen Barakaldo, i Valladolid, com a ciutats grans, i Villamayor i Ejea de los Caballeros, com a ciutats petites.