Gavà és dona emprenedora
Gemma Badia, amb les participants i les responsables del programa

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha presidit aquest matí al Centre de Serveis a l’Empresa la darrera sessió del programa Gavà és dona emprenedora. La iniciativa, de la qual se n’ha fet la primera edició, ha permès “posar en valor entre elles i fer xarxa entre dones que o bé volen iniciar un projecte emprenedor o bé ja ho tenen i el que volen és consolidar-lo”, tal i com ens ha explicat l’alcaldessa.

Badia ha destacat que, amb els mesos que ha durat aquest programa, “s’ha aconseguit consolidar una idea d’empoderament de dones en el sector de l’emprenedoria”. I és que, tal i com ella mateixa recorda, “tot i que la majoria d’emprenedores avui dia són dones, aquest és un sector que pateix moltíssim, amb dades d’atur que afecten més a dones que homes, per exemple”.

Per tant, doncs, l’Ajuntament ha impulsat aquest programa “perquè, ja que hi ha aquesta tendència social encara, com a mínim volem donar una empenta a tot aquest valor femení per tal que aconseguim tenir a Gavà un teixit de dones que emprenen. Això, a més, reverteix en una millora a nivell econòmic de la ciutat, i per tant estem ajudant a construir el que desprès construirà ciutat”.

En total hi ha participat en aquest programa una vintena de dones amb edats compreses entre els 30 i els 50 anys. Com que algunes ja venien al programa amb projectes iniciats i altres no, “vam haver d’adaptar totes les competències professionals i totes les eines que els hi hem donat per formar-se segons les seves necessitats particulars”, tal i com ens ha explicat Raquel Mestre, tècnica d’empresa i emprenedoria del Centre de Serveis a l’Empresa.

Mestre ha qualificat el programa com a “gran èxit” ja que “els objectius que ens havíem marcat crec que els hem aconseguit, així ens ho han traslladat al menys les pròpies participants en el programa. Crec que el repte ara és no només donar suport en la primera fase de l’emprenedoria, que és l’avaluació de l’idea de negoci, sinó que ens hem de plantejar en un futur poder oferir també un projecte de mentoratge, donar suport als projectes que sorgeixen d’aquí i oferir a aquestes emprenedores eines i suport per part de dones professionals que ja tenen empreses muntades”.