Gavà es prepara per gaudir de Sant Jordi
Gavà es prepara per gaudir de Sant Jordi

Aquest diumenge, 23 d’abril, Gavà tornarà a sortir al carrer per celebrar la Diada de Sant Jordi. La Rambla serà novament el punt on es concentrarà l’activitat amb paradetes de les entitats i partits, punts de venda de roses i llibres i l’espai de la biblioteca on es podrà gaudir de la lectura. Entre les 11.30 i les 20 hores es viurà la fira literària d’autoria local amb de signatura de llibres a càrrec d’escriptors i escriptores de Gavà. Val a dir, que prèviament, el autors seran protagonistes d’una recepció institucional a la Unió de Cooperadors.

D’11 a 13.30 hores es faran Tallers per la Pau dinamitzats per alumnes de l’Institut El Calamot a les 11.30 hores els petits gaudiran de l’espectacle familiar de Sant Jordi, a càrrec de la companyia Rovell D’ou i de 17.30 a 19.30 hores, la Gralla Manufactures teatrals protagonitzarà un espectacle d’animació a la Rambla

Jornada de portes obertes a la biblioteca Marian Colomé

El divendres, 21 d’abril, la biblioteca Marian Colomé, reobre les portes després d’haver estat tancada 5 mesos per obres. Les feines han suposat canviar l’entrada principal al carrer de Jaume I, compartint l’espai de trobada amb l’accés del Parc Arqueològic Mines de Gavà i apropant-lo a l’Institut Bruguers. Això vol dir que l’accés del carrer Rafel Casanova ara esdevé la part posterior de l’equipament i, per no generar un espai residual, aquesta zona es converteix en un petit jardí ombrívol per a la lectura o activitats del centre. Aquesta modificació ha comportat una redistribució de l’espai intern de l’equipament, que té una superfície útil d’uns 455 m2.

La sala de lectura també ha millorat el sistema de climatització, ha adequat la instal·lació elèctrica en baixa tensió per tal de donar compliment als requeriments de seguretat establerts a les normatives, i s’ha aprofitat per instal·lar llumeneres de baix consum.

La inversió ha tingut un cost total de més de 300.000 euros, dels quals uns 241.000 s’han destinat a les obres i poc més de 68.000 a la renovació de mobiliari. L’Ajuntament ha aportat el 78% d’aquests diners, i la Diputació de Barcelona el 22% restant.

Durant tota la jornada, tothom qui ho vulgui podrà fer-hi una visita, entre les 17 i les 20 hores. De 17.30 a 19.15 hores hi haurà un taller per crear la xapa de Sant Jordi, a càrrec de CAVIGA, un mural col·lectiu i l’activitat “Recita’m poesía”, a les 19.30 hores, o alumnat de l’Institut Bruguers fara la lectura de versos en veu alta.

La biblioteca Marian Colomé es va inaugurar l’abril de 1.991 i des de llavors l’edifici ha sofert petites modificacions per ajustar els seus espais a les noves necessitats d’ús que han anat sorgint. La biblioteca té  una col·lecció de més de 30.000 documents amb dades de desembre 2018.