Gavà expressa el seu compromís amb la inclusió

Tallers, exhibicions i activitats esportives van omplir aquest dissabte el parc de la Torre Lluc. Va ser en el decurs de la Festa de la Inclusió, un esdeveniment que va sevir per posar la cirereta final a tota una setmana dedicada a aquesta causa on es van organitzar diferents actes i trobades, com ara la ponència amb el sociòleg especialitzat en l’anàlisis de necessitats socials en el camp de la discapacitat i la dependència, Antonio Jiménez Lara, i una taula rodona on es va reflexionar i debatre sobre oci inclusiu. Així mateix, el consistori va anunciar la creació de 24 places de llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual i va signar un conveni amb l’ONCE per fomentar l’ocupació d’aquest col·lectiu.

Durant la celebració, que es va allargar durant tot el matí, també es va poder assaborir xocolata desfeta amb melindros i grans i petits van compartir jocs i experiències amb la participació de diverses d’entitats de la ciutat com els Castellers, la Casa de Andalucía, l’AEEC o Sonaquetomba. L’alcaldessa Gemma Badia, qui tampoc faltà la cita, va destacar la implicació de bona part del nostre teixit associatiu per fer possible aquest esdeveniment, i el compromís de lAjuntament per la inclusió, perquè cal normalitzar el que fins ara veiem com una adaptació i va concloure dient que la societat és diversa i tots i totes hi tenim cabuda.

Pilar Díaz, membre de la Secretaria Tècnica de la Comissió d’Inclusió, també va destacar el bon ambient viscut durant tota la jornada i la bona feina que sestà fent per fer visible que les persones amb discapacitat podem jugar en igualtat de condicions i compartir espai i activitats sempre que la societat no ens posi barreres.

Díaz lamenta que, “si bé és cert que Catalunya ja va aprovar fa nou anys una llei d’accessibilitat, encara és hora que es desplegui la normativa”. Per altra banda, destaca la bona tasca que sestà fent a nivell local precisant que tenim molta empenta i lAjuntament ha fet un aposta valenta. A partir daquí, i tenint en compte les possibilitats pressupostàries, cal prioritzar i avançar sense defallir per assolir objectius a curt, mig i llarg termini per tal que Gavà, com a ciutat diversa, també normalitzi a les persones amb discapacitat i tothom gaudeixi dels mateixos drets.