Gavà Gats recollirà pinso per a les colònies de carrer
Gavà Gats recollirà pinso per a les colònies de carrer

L’Associació Gavà Gats es mobilitza de nou aquest dissabte, 29 de maig, per recollir aliments per a les colònies de carrer. Els trobareu a la botiga Kiwoko del Centre Comercial Barnasud de 9 a 21 hores. Recordem que fa quasi dos mesos, aquesta entitat va fer una acció similar ens aquest mateix indret i van aconseguir 75 quilos de pinso, quantitat que es va doblar a 150 amb aportació de la pròpia Kiwoko que es va comprometre a donar a diverses protectores d’animals.

Gavà Gats té censades a dins del terme municipal de Gavà un total de 43 colònies “entre la part del nucli urbà, el barri de Gavà Mar, la zona industrial, i la muntanya”. Vázquez ens ha explicat que “determinar el número exacte de gats és una mica més complicat que fer-ho amb les colònies, però estimem que en aquestes 43 colònies hi ha uns 400 gats”.

Segons Vázquez, “entre el 80 i el 90% dels gats d’aquestes colònies procedeixen d’abandonaments. Hi ha gats que han nascut en aquestes colònies però és perquè van abandonar a la mare embarassada”. La responsable de Gavà Gats posa l’accent en que aquests abandonament “és un fet especialment problemàtic pel gat ja que és un animal acostumat a l’humà i no sap buscar-se la vida ni buscar menjar, depèn de l’ésser humà, així que va a buscar a les escombraries. Per tant, aquest gats principalment és gràcies als voluntaris que s’encarreguen de fer la gestió de les colònies que no es moren de gana”.

A més de donar-los menjar, que és la seva principal missió, cada gestor d’una colònia també s’encarrega “del control de la seva colònia, de l’esterilització dels seus membres, i del programa CER de captura, esterilització i retorn”. En els casos en els que es troba un animal a la colònia que “ha aparegut i és un abandonament domèstic, el que fem és portar-lo al veterinari i després a una casa d’acollida, ja que nosaltres no tenim cap espai propi. Allà s’està fins que aparegui una persona que el vulgui adoptar”.