Gavà ha celebrat amb èxit la tradicional Romería
La primera aturada es va fer a la plaça Balmes.

Aquest diumenge la ciutat ha celebrat una nova edició de La Romería de Gavà, un esdeveniment que, per tercer any, organitza la Asociación Cultural Andaluza, i que segons assegura la seva presidenta, Amparo Atencia, “està més que consolidat, amb l’assistència massiva de gent de Gavà, d’altres poblacions del voltant i, enguany, amb la participació, també, d’una família de francesos ”.

El seguici, que van obrir amb un bon nombre de cavalls i una “carreta” amb música, va partir de la seu de l’entitat amb la “Salve Rociera”. A la plaça de Jaume Balmes es va fer una primera aturada, on es van ballar sevillanes, es va beure “rebujito” i es va convidar tothom a sumar-se a la festa. Tot seguit, es va enfilar el camí a peu fins a la zona lúdica de La Sentiu, amb un escenari on es va oficiar una missa rociera amb la participació del cor Zahara de la Sierra. En aquest mateix indret, es va poder gaudir d’actuacions durant tot el dia, com la del grup Los Amigos. Enguany també s’han rifat diversos obsequis. Concretament un sopar, un massatge, un lot de productes ibèrics i un conjunt de llenceria.

Els qui ho van voler van compartir un dinar tipus pícnic i adquirir ventalls a 3 euros, els diners recaptats dels quals serviran per ajudar a sufragar el cost de la festa. A La Sentiu també es va habilitar una zona d’aparcament per a les persones arribades en cotxe i es va comptar amb un servei de bar a preus populars amb begudes típiques d’una Romería, servei de tapes i entrepans, cafè, rebujito, gaspatxo, etc.

L’Alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va participar de la celebració, considera que “es tracta de fer valer aquestes tradicions arrelades a la cultura andalusa i que formen part d’un bon nombre de gavanencs i gavanenques. És una sort poder compartir aquesta experiència i un gran oportunitat per gaudir d’una jornada lúdica i cultural entre amics.”

El proper acte rellevant de la Asociación Cultural Andaluza serà el proper 15 de juny, a l’Espai Maragall, amb el festival de final de curs amb tots els seus grups de ball que presentaran coreografies noves i estrenaran vestuari.