Aquest dijous, 29 de juny, Gavà viu el seu dia de Festa Major coincidint amb la celebració de Sant Pere, patró de la ciutat. Com és tradició, l’església de Sant Pere ha acollit, aquest matí la missa, amb la presència d’un nodrit nombre de mossens de les parròquies veïnes i, en el decurs de la mateixa, hi ha pres part la Coral Sellarès, sota la direcció d’Emmanuel Niubò i l’organista Lorien Santana. El grup ha interpretat música religiosa que ha conclòs el repertori amb l’Al·leluia de Haendel.

Coral Sellarès

Durant l’acte religiós s’ha presentat una rèplica feta per un artista local del quadre de Les llàgrimes de Sant Pere de Zurbarán i la Cooperativa Agropecuària he fet una ofrena amb una cistella amb fruits del camp. Així mateix, s’ha fet un sermó on s’ha defensat la tasca del Sant Pare Francesc per tal que “el cristianisme s’obri i dialogui amb el món d’avui amb l’esperit de Jesús” i s’ha fet una crida a “alliberar-nos de les presons del consumisme i la competitivitat tot recuperant l’essència de l’Evangeli tot seguint un camí guiat pels principis de la fe”.

Al final de la missa s’ha fet una fotografia amb els membres del nou consistori presents a la missa i Mossen Xavier Rivas ha anunciat que “l’església afronta ara el projecte de millores d’aquesta Casa de Déu  per instal.lar aire condicionat i calefacció, millores a la teulada i la renovació de la il.luminació, entre d’altres, amb l’objectiu que el proper Sant Pere estigui tot acabat i es pugui aprofitar, amb la presència del bisbe, la celebració del patró per fer la consagració del temple”.

Més actes

A les 11 hores, a l’Espai Maragall s’ha fet la projecció de “Encanto”, i hi ha hagut jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

El dia culminarà amb el sopar ball de la gent gran, que començarà a les 21 hores al pati de l’escola Jacme March, i estarà amenitzat per grup musical “La Band Gogh” i a les 22 hores cinema a la fresca amb la pel·lícula “En temporada Baja” al parc de la Torre Lluc

Aquí podeu consultar tot el programa d’actes de la Festa Major que s’allaragarà fins el proper 2 de juliol.