Gavà la ciutat on tot comença
Un dels moments de l'acte de presentació de la campanya.

L’Ajuntament ha presentat la campanya: “Gavà, la ciutat on tot comença”, un projecte per seguir impulsant el municipi des del punt de vista econòmic. Es tracta, segons ha explicat el tinent d’alcalde d’Economia i Nova Governança, Jordi Tort, “de refermar els compromisos adquirits, ja fa 4 anys, amb el teixit productiu, quan vam decidir tirar endavant el ‘Junts Pro Gavà’, i després, el ‘Made in Gavà”. Tot aquest camí s’ha fet a partir d’un estret procés participatiu amb les empreses, del qual, segons l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “s’han extret conclusions molt profitoses i s’ha posat de manifest que si treballem com un equip i amb energia i passió serem capaços de d’anar més enllà”. Sánchez està convençuda que “al nostre terme es donen totes les condicions per seguir sent un motor econòmic, amb un entorn privilegiat, una molt bona xarxa d’infraestructures, a tocar de Barcelona, i molt ben comunicat, amb l’aeroport a pocs minuts”. També ha destacat la proximitat de la Universitat i dels centres de recerca que “esdevenen un font de talent que cal aprofitar i retenir”.

Així mateix, Tort, ha recordat que “des del 2014 ja s’ha donat resposta a algunes de les necessitats demandes pel teixit empresarial, com ara la instal·lació de fibra òptica als polígons industrials, els arranjaments del Camí Ral, el premis Made in Gavà o el projecte del Talent a les Aules”. Des de l’Ajuntament també s’ha destacat la voluntat de treballar cap una economia sostenible, com l’economia circular. En aquest sentit, Sánchez ha afegit que “innovació i respecte per l’entorn ha d’anar de la mà” i ha recordat que “ja hem començat a desenvolupar nous sectors, i seguim buscant nous inversors”. També s’ha compromès a “seguir millorant la mobilitat i la connectivitat” i a “cercar col·laboracions entre empresa i món educatiu, especialment en l’àmbit de l’FP que segueix essent la gran assignatura pendent”.

Raquel Sánchez ha assenyalat que “si bé és cert que hi ha molta feina a fer tenim les idees clares i moltes energies” i s’ha mostrat convençuda que “si ho fent junts, Gavà serà la ciutat on la gent voldrà viure i treballar”.

L’alcaldessa va fer aquestes apreciacions durant l’acte de presentació del vídeo promocional de l’esmentada campanya que va tenir lloc aquest dimecres al vespre al restaurant Les Marines, on hi acudiren una seixantena d’empresaris i empresàries locals que van aprofitar l’ocasió per establir contactes. Alguns d’ells, com Mari Angeles Juan, de J. Juan; Juan Carlos Escudero, de Lipotrue, Matías Ramón, de CYMI i Lluís Bahamonde, president d’INNOBAIX, va aportar les seves vivències i punts de vista.