8M
Gavà va participar en la manifestació de Barcelona del 8M

Prop d’una cinquantena de persones es van donar cita ahir cap a les 5 de la tarda davant de l’Ésser del Mil·lenni. La trobada era només el punt de reunió per pujar a un autocar i desplaçar-se fins a la manifestació central del 8M que va tenir lloc un parell d’hores després a Barcelona. Entre les persones que van pujar a l’autocar hi havia diversos membres del govern local encapçalats per la mateixa alcaldessa, Gemma Badia.

Abans de sortir es va tornar a fer lectura del manifest que Gavà ha preparat per commemorar aquest Dia Internacional de les Dones. En el text d’aquest manifest es recorda que el 8 de març, que l’ONU va proclamar el 1975 com a Dia Internacional de les Dones, “és el marc en que les dones i els homes feministes refermem el nostre compromís vers la igualtat real a la nostra societat, i és també el marc en què continuem la nostra lluita per erradicar totes les violències masclistes que patim per culpa del patriarcat”.

El manifest destaca que des de Gavà, “com a ciutat declarada feminista, continuem impulsant polítiques en suport de les dones del nostre municipi. Parlem de suport, d’intercanvi d’experiències, i de teixir complicitats i confiança entre les dones per tal de fer front a les discriminacions i a les violències que patim les dones pel sols fet de ser-ho”.

El manifest s’alegra dels “èxits aconseguits fins ara”, però remarca que “encara hi ha molt fer”, i per exemple destaca que “continuem lluitant per la igualtat salarial, per la representació de les dones en llocs de decisió, per la prevenció de la violència masclista i per una educació lliure de prejudicis sexistes”.

Per assolir aquests objectius “la clau és la unió entre totes nosaltres”, i estar alerta dels “embats de l’extrema dreta que pretén atomitzar els espais de col·lectivitat ciutadana i crear, amb falsos pretextes, la desunió entre les dones”.

El manifest conclou que en un dia com ahir “celebrem la força, la resiliència i la determinació de les dones en la lluita per la igualtat, i defensem espais d’empoderament mutu on poder escoltar altres experiències, ja sigui per diferències d’edats, de classe social, de religió o d’ètnies, i poder així crear estructures de suport per altres dones de la nostra ciutat”.

El manifest també acaba demanant “més foment de la coeducació al llarg de tota la vida per construir una ciutadania conscient de les violències de gènere” i “major compromís de les institucions supramunicipals en la creació de programes que promoguin la sororitat, el suport mutu i l’empoderament de les dones en àmbits com l’empresarial, l’associatiu o el polític entre altres”.