violència masclista
Foto de família de l'acte central de commemoració del 25 de novembre

Ahir a la tarda va tenir lloc a la plaça Major una concentració pública per denunciar la violència masclista. Era l’acte central del programa que aquest darrers dies ha farcit Gavà de propostes per commemorar el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. En el decurs de l’acte d’ahir es va llegir el manifest oficial i també es va poder gaudir d’una actuació audiovisual. Tot per denunciar que, en el que portem d’any, 45 dones han estat assassinades en escenaris de violència masclista.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha mostrat molt implicada amb aquest problema social i ha assegurat que per prevenir aquests actes de violència masclista “és absolutament necessària la sensibilització, la conscienciació i l’educació, una educació que arribi des de les edats més petites fins als adults perquè veiem que les conductes masclistes entre els nois i les noies més joves continuen estant presents i són l’embrió del que després són violències que poden acabar amb les vides de les dones”.

Sánchez té molt clar que “fins que no siguem capaços d’eradicar la violència vers les dones no podrem avançar com a societat, cal la implicació de tothom, de la ciutadania, de les institucions i dels poders públics”. En aquest sentit, l’alcaldessa de Gavà recorda que “ara s’està desplegant el Pacte d’Estat contra la Violència Masclista que es va aprovar fa més d’un any i que ara amb el govern de Pedro Sánchez s’està desplegant i se li està dotant de recursos perquè hi ha un compromís ferm per lluitar contra aquesta xacra”.

L’Associació de Dones Clara Campoamor va ser una de les entitats que va donar suport a aquest acte de ciutat. La seva presidenta, Carmen García, creu que “això no té vies de solucionar-se ràpidament, crec que cada any moren aproximadament el mateix nombre de dones i és un drama grandíssim perquè és horrible que això estigui passant i no es posin els mitjans que s’haurien de posar”.

García va carregar també contra la justícia en recordar que “la situació és molt dramàtica i no només a Espanya, si mirem més enllà hi ha sentències que són verdaderament atroces que són una vergonya i que donen molta ràbia”.

Altres entitats que també hi van participar són els Agents del Circuit Local d’Atenció a les Dones Víctimes de Violència Masclista, l’Associació de Bastoners de Gavà, i dones que participen en el Servei d’Atenció a les Dones.

PUBLICITAT