Gavà planta un arbre per Europa
Gavà planta un arbre per Europa

Gavà segueix celebrant la Setmana Europea i aquest dijous ho va fer sumant-se a la campanya Un arbre per Europa impulsada per “Equipo Europa”, una associació juvenil lligada al Parlament Europeu que té per objectiu promoure la Unió Europea entre els joves i fomentar la participació democràtica del jovent.

L’objectiu de la campanya és aconseguir que tants municipis com sigui possible s’hi adhereixin abans del 5 de juny de 2021, Dia Internacional del Medi Ambient pretén augmentar la consciència social sobre la sostenibilitat a l’àmbit local.

A Gavà, l’acció es va portar a terme al parc del Mil·lenni, i va anar precedida de la lectura del manifest signat pel Consell Català del Moviment Europeu a càrrec de 3 joves vinculades a l’ONG Accede i al Club Bàsquet Gavà. En el text es defensaven els valors europeus com “el respecte a la dignitat humana, a la llibertat, a la democràcia, a la igualtat i a l’estat de dret, així com el respecte als drets humans i a les minories”. Així mateix, s’aposta per “una Europa unida i federal, respectuosa envers la seva diversitat, per tal de garantir el benestar, la seguretat i la llibertat, especialment ara, enmig de la pitjor crisi de les que recordem, a causa de la pandèmia”, i que per superar requereix “d’una estratègia comuna i decidida per frenar l’augment de les desigualtats socials i econòmiques que se’n deriven”.

En la seva intervenció, l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez ,va fer una clam a la “defensa dels valors europeus i a la unió dels pobles per ser més plurals i més forts per poder superar els importants reptes que tenim, en un món cada vegada més global, i combatre les amenaces, com la de l’ascens del feixisme a les institucions i les escissions com el Brexit”. Per a Sánchez, “des del món local també som agents vertebradors de la Unió Europea per així, enfortir i legitimar el sentiment de pertinença a Europea” i defensa “un lideratge fort per donar resposta als problemes existents i els que vindran”.