Gavà posa en valor el seu patrimoni
Durant el cap de setmana es podrà visitar el Castell d'Eramprunyà.

Un any més, Gavà participa en les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. Gavà té un patrimoni cultural insòlitament ric i variat. Precisament la voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti visualitzar i posar en valor tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si d’un festival es tractés.

Així, dissabte i diumenge es podrà visitar de manera gratuïta el castell d’Eramprunyà, el refugi de la Rambla, el jardí botànic del Museu de Gavà, el Parc Arqueològic Mines de Gavà i la vil·la romana de Can Valls.

Les visites i horaris previstos per al dissabte són els següents: A les 11 hores, Itinerari Gavà 1939. La ruta, que s’inicia al Museu amb l’exposició de petit format “1939. L’abans i després. Els quatre gavanencs morts en retirada”, proposa conèixer el marc general en què es va situar el poble de Gavà al final i després de la Guerra Civil. A les 12 hores, es farà la Passejada guiada pel jardí botànic, i de 10 a 19 hores hi haurà jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà.

Per al diumenge s’han previst tres visites més. A les 11 hores es farà una visita guiada al refugi antiaeri de la Rambla i una altra visita guiada a la vil·la romana de Can Valls. Finalment, la visita guiada al castell d’Eramprunyà començarà a les 10 hores i se sortirà de l’ermita de Bruguers (carretera de Gavà a Begues, km 4,600).

Una altra visita guiada serà a la vil·la romana de Can Valls.

Per participar en qualsevol de les visites cal fer inscripció prèvia gratuïta al telèfon 93 263 96 50.