Gavà projectarà el documental “Exit” el 24 de novembre

L’Espai Maragall acollirà, el proper 24 de novembre, la projecció d’“Exit”, el premiat documental d’Alison Jayne Wilson que mostra la història de tres dones que buscaven una sortida de l’extrema pobresa i van caure en les xarxes de tràfic de persones. L’activitat, encabida en el programa del 25N a Gavà que justament centra la seva atenció en l’explotació sexual de dones i nenes, començarà ales 18 hores.

“Exit” narra en un format documental, la realitat de moltes dones i nenes explotades sexualment a Espanya. Un negoci sòrdidament lucratiu de més 4 mil milions d’euros a l’any –només en aquest país–, i que es troba per sobre de la venda il·legal d’armes.

El documental explica com el Model Nòrdic ( que criminalitza als qui consumeixen prostitució i proxenetes i descriminalitza  les dones) ha provat reduir fins a un 50% el tràfic de dones i nenes i disminuir la demanda de la prostitució.

D’altra banda, la cinta mostra la inevitable intersecció amb altres elements com la migració (un 80% de dones explotades a Espanya són migrants).

Desafortunadament, moltes o la majoria d’aquestes dones s’enfronten a una realitat d’opressió i discriminació amb diferents capes interseccionadas, com són la migració, la desigualtat de classes socials, la discapacitat o la pertinença a grups del LGTB+ , entre altres elements d’opressió. Es tracta de col·lectius desemperats, vulnerables i sense opcions reals i tangibles d’integració al país de destinació. Els impedeixen així sortir d’aquest parany i poder refer les seves vides sense ser revictimitzades. Això impossibilita l’accés ple a un món d’igualtat de drets i oportunitats en la societat receptora – entre elles l’accés al mercat laboral.

Aquest reportatge desgrana aquest negoci criminal i, finalment, revela la realitat d’un grup menys visible en aquesta cadena, que són les “víctimes secundàries” – els nadons i fills/es de les dones víctimes del tràfic i la prostitució– que també acaben pertanyent a la xarxa.