bicicletes
Arriba a Gavà l’e-Bicibox, el servei de bicicletes elèctriques de lloguer de l’AMB

Gavà és un dels 11 municipis metropolitans on s’ha posat en marxa l’e-Bicibox, el servei públic de lloguer de bicicletes elèctriques compartides que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). A Gavà s’han instal·lat dos mòduls: un a la rambla de Salvador Lluch, a tocar de l’estació de RENFE, i un altre a l’avinguda de Joan Carles I, davant de l’Institut el Calamot. Cada mòdul compta amb 13 places, de les que aproximadament la meitat estan ocupades per bicicletes i la resta es deixa per a possibles retorns. El servei s’ha activat amb una flota inicial de 300 bicis elèctriques distribuïdes en 45 d’aquests mòduls.

Per fer ús d’aquest nou servei cal ser usuari registrat i disposar d’una targeta que identifica a la persona i que li permet l’accés. L’abonament inclou una quota anual de 30€ i una tarifa segons franges temporals d’ús. Promocionalment, els primers 30 minuts són gratuïts.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí aquesta nova instal·lació i ha recordat que “treballem per un model de ciutat cada cop més sostenible, i sense dubte tot el que té a veure amb la mobilitat és important, és per això que portem treballant molts anys des d’aquesta perspectiva, planificant i projectant les nostres ciutats, i ara comencem a veure com això està donant els seus fruits”.

L’alcaldessa ha aprofitat i també ha comprovat l’evolució dels treballs que porta a terme l’AMB per dotar l’estació de Renfe d’un nou aparcament per a bicicletes Bicibox d’alta capacitat. Està previst que entri en funcionament a finals d’abril i permetrà emmagatzemar fins a 100 bicicletes, afavorint així la intermodalitat bicicleta-tren.

Aquest nou model d’aparcament amb més capacitat té com a objectiu donar resposta a la demanda existent que no es pot cobrir amb els mòduls convencionals, amb una capacitat màxima de 14 bicicletes. De fet, aquest “és el primer mòdul d’aquestes dimensions i característiques que s’instal·la a l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè s’ha contrastat que a la nostra ciutat hi ha aquesta demanda i aquesta necessitat, així que estic molt satisfeta de veure com la gent busca alternatives per la mobilitat dins de la ciutat i també fent servir aquest punt com un intercanviador de mitjans de transport, aquesta és precisament l’aposta”

A banda d’oferir un aparcament segur per a les bicicletes particulars, el nou mòdul també incorporarà altres serveis complementaris: un inflador de rodes; un punt d’auto reparació de bicicletes amb les eines bàsiques; i una desena de consignes on es podran guardar elements complementaris de la bicicleta.

Tant l’estació de l’e-Bicibox de la Rambla com el nou Bicibox que s’està construint a la zona d’aparcament de Renfe tindran connexió directa amb el nou tram de carril bici que s’està executant al carrer de Barcelona.