Gavà reclama veritables solucions a la regressió de la platja
L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el cap de la Demarcació de Costes a Catalunya, Diego Fernández, han visitat la platja

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i el cap de la Demarcació de Costes a Catalunya, Diego Fernández, han fet una visita, aquest matí, a la platja de Gavà per constatar els danys ocasionats per la borrasca Cèlia i la situació de creixent regressió de la sorra, i que segons dades de l’AMB, han suposat una pèrdua d’amplada d’uns 300 metres de front dunar.

Badia s’ha mostrat “força preocupada per una situació que cada cop és més greu, perquè si bé és cert que després de cada temporal la platja tendeix a recuperar-se una mica, mai ho fa del tot, i és cert que hi ha trams on hi ha desnivells de prop de 2 metres des de la duna a baix, la qual cosa no és gens segur. És un problema que va a més i, des del 2013 empitjora”.

L’Alcaldessa ha precisat que, “més enllà de l’aportació extraordinària de sorra, que es farà, volem que sigui com més aviat millor perquè queden només 2 mesos per a l’inici de temporada de bany, i volem mesures eficaces a llarg termini, com poden ser les proves pilot amb estructures situades a 50 metres mar endins”.

Gemma Badia ha afirmat amb fermesa que “aquest no és un problema de Gavà, ni l’ha provocat Gavà, per això anirem on calgui per obtenir respostes i ho volem fer amb un front comú amb Generalitat, i AMB i el ministeri” perquè “encara que no vulguin parlar de zona catastròfica tothom veu que el cas és molt preocupant i causat per les carències en l’avaluació a alhora de fer la declaració d’impacte ambiental en el seu dia”.

L’Alcaldessa de Gavà ha dit que “la sorra de la platja és part essencial de la ciutat, una platja que és un símbol, que estimem i cuidem, i que es caracteritza per la seva qualitat turística, amb distintiu de bandera blava. És un espai de gaudi per a tota l’àrea metropolitana que no abandonarem, ans el contrari, lluitarem per ella”.