Gavà recorda les víctimes del terrorisme

Aquest diumenge, coincidint amb el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme, la ciutat va voler expressar la seva solidaritat amb totes elles i deixar ben clar “el ferm rebuig a qualsevol forma de violència”. Per a l’ocasió, es va fer un acte simbòlic al parc del Mil·lenni amb la descoberta d’una placa sota l’Olivera de la Pau i es va comptar amb la participació de Juan Raya Aranda, un gavanenc víctima d’aquesta xacra i representant de l’Associació Catalana de Víctimes del Terrorisme (ACVOT) d’organitzacions qui va agrair “la invitació de la ciutat per poder ésser present en aquest homenatge” subratllant que “el gest posa de manifest la solidaritat i compromís del municipi per la defensa de la llibertat, la convivència i els valors democràtics”.

En l’acte, hi van participar ciutadans i ciutadanes i regidors dels diferent grups municipals a l’Ajuntament encapçalats per l’alcaldessa Raquel Sánchez qui, en la seva intervenció, recordava “els terribles atemptats de Madrid” ara fa 14 anys i expressava, amb contundència, “el compromís de Gavà en la defensat dels drets humans i la cultura de la pau”, amb la presència en xarxes de ciutats que aposten per aquest camí i amb accions, a nivell local, de caire transversal, incidint especialment a les escoles “perquè l’educació és un dels pilars per construir la futura societat que tots volem”. Sánchez ha condemnat qualsevol forma de violència, “perquè mai pot ser justificada per la defensa de cap idea”.

L’alcaldessa també va “agrair al Partit Popular per ser els proposants d’aquesta iniciativa a la qual tots els grups municipals ens sumem”.

L’acte va comptar amb la interpretació, per part d’un parell d’infants de l’escola de música Alba Massana, de Cant dels Ocells, i tots els assistents van poder dipositar una flor als peus de l’esmentada placa