Gavà recull una tona i mitja de material per Ucraïna
Gavà recull una tona i mitja de material per Ucraïna

Gavà aconseguí recollir, durant la jornada solidària celebrada dissabte, fins a una tona i mitja de material de primera necessitat per ajudar la població civil que pateix els estralls de la guerra a Ucraïna. En concret, i gràcies a les aportacions ciutadanes, es van aconseguir 720 quilos d’aliments, 240 quilos d’aliments infantils, 280 quilos de productes d’higiene general i infantil i 270 d’higiene femenina que s’enviaran a Polònia per via marítima.

L’acció es va allargar durant tot el dia i va comptar amb la mobilització de quasi mig centenar de voluntaris, molts d’ells joves del col·legi Santo Ángel i de l’esplai El Mamut i l’AEiG Roc del Migdia, entre d’altres. La gent va poder fer també aportacions monetàries i és que, segons precisava Rafael Jairod, president de CC ONG, entitat amb 21 anys d’història i integrant del Fòrum de Solidaritat i Cooperació, “calen diners per poder comprar, in situ, per cobrir les necessitats concretes i minimitzar despeses en logística”. Aquesta ONG ja ha enviat ajuda a Ucraïna, una col·laboració que, segons Jairod, “no pot aturar-se per i això “cal anar sumant accions com aquesta a Gavà, una ciutat que sempre ha estat molt activa a nivell solidari amb un ajuntament molt implicat i transparent en aquestes causes i ha afegit que “de fet, la nostra ONG compta amb noms destacables aquí, com és el cas de Luis Enrique, que és el nostre president d’honor, o tota la feina que es fa des dels Menuts de la Pineda”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, qui també va fer una aportació, va lloar “l’esperit solidari i sensible de la gent de Gavà, que sempre està disposada a col·laborar quan se la necessita, i va destacar “la bona resposta a la Nit Solidària i la mobilització en la recollida que demostren la ciutadania és molt conscient de la gravetat i conseqüències d’aquest conflicte bèl·lic”.

Badia també va fer la seva aportació.

Hores d’ara hi ha 130 persones refugiades a Gavà, una de les quals ja està escolaritzada. Segons Badia, “aquesta xifra podria créixer, perquè la massiva onada de refugiats que busca escalf a Europa ho requereix. Nosaltres volem seguir ajudant, però ho farem en funció de la nostra capacitat, sempre i quan puguem garantir una estada digna i estable