Gavà recupera bona part de la normalitat prepandèmia
A partir d'aquest divendres cauen la majoria de restriccions

A partir d’aquest divendres, 15 d’octubre, Catalunya fa un pas de gegant en el camí per tornar a la màxima normalitat ja que cauen la majoria de restriccions vigents. L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha recordat, a través d’una declaració institucional, que “han estat mesos molt difícils” i que tot i que “a poc a poc poguem recuperar la quotidianitat, la pandèmia encara no ha acabat i cal fer un darrer esforç col·lectiu i seguir essent escrupolosos amb la higiene i amb l’ús de la mascareta”.

Badia ha recordat “les víctimes de la malaltia” i ha assegurat que “mai oblidarem el que hem viscut”. També ha agraït “als veïns i veïnes el seu comportament exemplar durant tot aquest temps, la seva comprensió i capacitat d’adaptació i resistència”.

L’Alcaldessa ha lloat també “l’entrega i dedicació dels col·lectius que han estat en primera línia, des de sanitaris a cossos de seguretat, i en general tots els empleats públics” i ha lamentat “la situació que pateixen, a dia d’avui, moltes persones  que han perdut la feina o el negoci arran de la pandèmia, un sotrac econòmic i social que no oblidem, i per això els seguirem fent costat”.

Més aforament

  • Les activitats culturals, arxius, biblioteques, museus, sales d’exposició i galeries d’art amplien el seu aforament del 70 al 100%. En el cas de les activitats culturals, s’elimina el número màxim d’espectadors.
  • En les instal·lacions o equipaments esportius a l’aire lliure, s’amplia també l’aforament del 70 al 100%, i en les instal·lacions o equipaments en espais tancats l’aforament màxim serà del 80% d’acord amb la declaració d’actuacions coordinades del Consell Interterritorial de Salut. En aquest cas, s’elimina també el número màxim d’espectadors que era de 4.000 persones a l’aire lliure i 1.750 persones en espais tancats (o 3.500 amb condicions de ventilació reforçades). Les assemblees d’entitats esportives també veuran incrementat l’aforament del 70 al 100%.
  • En l’àmbit de l’hostaleria i la restauració, l’aforament en espais interiors passa del 50 al 100%, i s’elimina la limitació de taules que actualment era d’un màxim de 10 persones tant en interiors com en exteriors. Alhora, s’elimina també la distància mínima d’1’5m entre taules a l’exterior i de 2m a l’interior, i l’horari passarà a ser l’habitual d’aquest sector
  • També s’amplien al 100% els aforaments en empreses de serveis i comerç minorista, universitats, equipaments cívics, congressos i fires comercials, mercats no sedentaris, així com les fires, parcs d’atraccions, activitats lúdiques en espais tancats, i activitats relacionades amb el joc.
  • L’oci nocturn es mantindrà amb un aforament màxim del 70% en els espais interiors, i l’obligatorietat de la mascareta a la pista de ball. Alhora, s’equiparen els festivals de música i les activitats musicals que es facin a peu dret i en interior a les condicions establertes per al sector de l’oci nocturn (exigència de certificat COVID, obligatorietat de la mascareta a la pista de ball i 70% d’aforament a l’interior).