Gavà reflexiona sobre les desigualtats en l’àmbit laboral
Gavà reflexiona sobre les desigualtats en l’àmbit laboral

Dins els actes del programa del 8 de Març, Gavà va acollir aquest dimecres una taula rodona on, sota el títol “Dona i treball”, es va reflexionar, des de diferents vessants sobre les desigualtats que, a dia d’avui, encara pateixen les dones en l’àmbit laboral.

L’acte, que va tenir lloc a l’Espai Margall i es va emetre per streaming a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, era també primer dels actes previs del 6è Congrés de Dones del Baix Llobregat. Aquest esdeveniment, organitzat des del Consell Comarcal se celebrarà al novembre, però, segons va precisar Victoria Castellanos, consellera de dones d’aquest ens, “tota la feina prèvia que farem en les subseus és molt important. Gavà, que ja va ser seu fa uns anys, sempre ha mostrat el seu ferm compromís amb la causa feminista i aquest acte serveix per iniciar el nou camí. Les conclusions d’avui, sumades a les que extraurem en les trobades de la resta de subseus, serviran per elaborar un nou pla d’igualtat ambiciós i tranversal”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va assegurar que “actes com aquest són molt importants perquè queda molta feina per fer, ja que, a dia d’avui, les feines feminitzades són més inestables i menys valorades i retribuïdes, algunes gens retribuïdes, i això no només es tradueix en un salari més baix, sinó que en cotitzar menys la pensió és més baixa derivant en situacions de pobresa femenina en la gent gran”. Badia va denunciar que “encara cal trencar els anomenats sostres de vidre” i “lluitar per fer realitat una conciliació real en aquesta societat patriarcal on la dona segueix tenint un paper secundari i es dóna per fet que les tasques de cura i de la llar li corresponen per obligació”.

La taula rodona va comptar amb la participació d’Aida Ruiz, advocada especialista en desigualtats en l’entorn laboral, com la bretxa salarial i les dificultats de conciliació; Carmen Crespo, membre del Sindicat les Kelly Catalunya i Gemma Altell, psicòloga social i fundadora de la consultora G360, social i de gènere. També es va comptar amb la col·laboració de Lídia Arroyo, especialista en gènere i TIC, mentre que Marta Roqueta, Autora de “De la poma a la pantalla: Amor, sexe i desig a l’època digital” va fer de moderadora.