Gavà reforça la neteja dels carrers

L’Ajuntament reforça la neteja dels carrers reorganitzant els mitjans i dedicant tres operaris més a jornada completa. Es tracta, segons ha precisat l’alcaldessa Raquel Sánchez, de “millorar en efectivitat en la neteja diària dels diferents barris”.

Amb aquesta voluntat es redueixen les dimensions dels sectors en què es divideix la neteja la ciutat prioritzant l’escombrat, el buidatge de papereres, la recollida d’excrements de gossos, l’eliminació cartells de cartells i adhesius en parets i mobiliari urbà i la neteja de les àrees de contenidors. Sánchez considera que cal prioritzar aquestes accions perquè “així ho demanda la gent” però també recorda que “cal ser cívics perquè no es tracta de netejar més, sinó d’embrutar menys, i no es poden abocar recursos il·limitats”.

Una altra de les tasques que fa PRESEC és la retirada de males herbes que creixen entre el paviment. Sánchez explica que “potser ara se’n veuen més, però no és per deixadesa, sinó perquè es fa servir un herbicida no contaminant, lliure de glifosats pel medi ambient que no és tan efectiu. És per això que cal fer una tasca més manual i meticulosa de retirada”.

Neteja de pintades i grafits

També dins de l’àmbit de la neteja de l’espai públic i, a poc més de 7 mesos des de la posada en marxa del servei de neteja de pintades i grafits de les façanes i mobiliari urbà de la ciutat, ja s’han realitzat 453 intervencions. Segons Raquel Sánchez “cal fer una valoració positiva d’aquest programa perquè l’aspecte de la ciutat ha millorat” i ha conclòs assegurant que “seguirem amb aquests actuacions i reforçarem els punts més febles”.