Gavà renova el Segell Infoparticipa un any més
Gavà renova el Segell Infoparticipa un any més

L’Ajuntament de Gavà renova el Segell Infoparticipa que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona per la transparència i la qualitat de la informació del web municipal obtenint el 100% d’indicadors positius.

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l’any 2012, per analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a qüestions bàsiques com qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Els resultats de l’anàlisi s’introdueixen a la plataforma mitjançant un gestor de continguts que publica automàticament els resultats georeferenciats en un GoogleMap, amb el percentatge que ha assolit cada web i la seva traducció en una tonalitat que, d’acord amb ‘l’infòmetre’, és de color blanc si no s’ha arribat al 25%, de color groc si està per damunt però no s’arriba al 50%, de color verd clar si se supera el 50% però no s’arriba al 75%, i de color verd fosc si la puntuació és superior al 75%. A partir d’aquests resultats, el Consell Certificador del Segell Infoparticipa decideix atorgar les distincions.

Així, un total de 136 ajuntaments, onze consells comarcals i tres diputacions de Catalunya han rebut enguany el Segell Infoparticipa, millorant els resultats respecte a l’edició anterior gràcies al fet que quinze ajuntaments més que l’any passat obtindran el reconeixement.

Els guardons seran lliurats en un acte presencial que tindrà lloc el proper 9 de maig, a les 17 hores, al Rectorat de la UAB i on l’expert Miguel Ángel Blanes pronunciarà la conferència De la transparència formal a la real.