Gavà, Sí Se Puede critica els pressupostos de l’Ajuntament per 2018
Gavà, Sí Se Puede critica els pressupostos de l’Ajuntament per 2018

Juan Carlos Bondia, portaveu adjunt de Gavà, Sí Se Puede (GSSP), ha criticat aquest migdia els pressupostos recentment aprovats pel Ple Municipal per aquest any 2018. Bondia es queixa, d’entre altres assumptes, del “més d’un milió d’euros que es destina a imatge, propaganda i publicitat de com ho fan ells, de cara al ciutadà per explicar com governen, i veiem que realment els problemes de la gent no es solucionen amb aquest pressupost, per això hem votat en contra”.

GSSP té més queixes en relació a aquests pressupostos. Una de les més importants és la que fa referència a la qüestió de l’habitatge. Bondia ha destacat que “des de que el novembre ens van facilitar totes els dades, hem vist que no es tenia en compte pràcticament res relacionat amb l’habitatge, que és un dels majors problemes que té la nostra ciutat ja que el preu de l’habitatge i del lloguer no ha parat de pujar en els darrers dos o tres anys i actualment estem davant d’un dels preus més elevats de tot Catalunya”.

Per mirar de pal·liar aquesta situació, GSSP havia proposat a l’equip de govern mesures com ara “la difusió de la Taula de Lloguer, ja que només hi ha una persona destinada a aquest tema a l’Ajuntament i ens consta que prop de 1.400 persones han vingut a interessar-se”. El portaveu de la formació morada recorda que “a la darrera promoció d’habitatges a Can Ribes només van poder accedir un 10% de famílies de Gavà, el 90% aproximadament de la gent que hi viu és gent de fora”.

Bondia explica que van demanar també a l’Ajuntament “que implantin una línia d’ajuts pel lloguer, però ens han dit que no, que no pot ser, que amb les dietes de la Generalitat ja és suficient i que l’Ajuntament no opta per aquesta opció”. Segons el regidor de GSSP, la seva formació també ha convidat a l’equipo de govern al llarg de l’any passat “a seure amb els bancs per mirar de negociar que els molts habitatges buits que hi ha a Gavà es puguin utilitzar per emergència social, per famílies que ho necessiten, i també ens han dit que no”.

Bondia s’ha lamentat finalment que, de totes les propostes relatives a l’habitatge que va fer la seva formació, “només han agafat la que fa referència a la difusió de la Taula de Lloguer perquè van veure que realment portaven molts anys sense fer cap tipus de difusió”.