Portes Obertes al refugi de la Rambla
Refugi de la Rambla.

Un any més, Gavà participa, del 9 a l’11 d’octubre, en les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa del Consell d’Europa i de la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Gavà té un patrimoni cultural insòlitament ric i variat. Precisament la voluntat d’aquestes jornades és oferir una visió de 360º en un sol cap de setmana, que permeti visualitzar i posar en valor tota l’oferta i punts d’interès del municipi, com si es tractés d’un festival.

El dia 9 es podrà visitar a través de Facebook i Sketchfav la cisterna de la vil·la romana de Can Valls. A través d’un model 3D generat a partir de més de 300 fotografies podreu veure els 360º del jaciment i conèixer-ne la història i els detalls de la construcció. Hi podreu accedir directament des del mòbil, ordinador, o millorar l’experiència amb unes ulleres 3D. El 10 d’octubre, a les 10, hi haurà visites guiades a l’edifici històric de 1933 de l’escola Salvador Lluch, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya i a la vil·la romana de Can Valls. Diumenge, 11 d’octubre, es faran visites al refugi de la Rambla i al castell d’Eramprunyà. Precisament aquest diumenge 11 d’octubre es reprendran les vistes guiades de la mà dels experts membres de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, després de mesos de paralització per la Covid-19.

Per participar en qualsevol de les visites cal fer inscripció prèvia gratuïta al telèfon 93 263 96 50, de dilluns a divendres, de 9 a 13 h. Hi ha places limitades i per participar en les activitats és obligatori l’ús de mascareta.

EL PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 9 d’octubre

3D Can VallsA Facebook i Sketchfav

Visiteu la cisterna de la Vil·la romana de Can Valls com mai ho heu fet abans.  A través d’un model 3D generat a partir de més de 300 fotografies, podreu veure els 360º del jaciment, conèixer la seva història i els detalls de la construcció. Hi podeu accedir directament des del mòbil, ordinador, o millorar l’experiència amb unes ulleres 3D. Amb la col·laboració de Jaume Olivella.

Dissabte 10 d’octubre

Genera el 3D de l’escola Salvador Lluch. A les 10 h. A l’escola Salvador Lluch

Gaudeix d’una visita guiada a l’edifici històric de 1933, inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, i col·labora en la generació d’un model 3D de l’escola amb la suma de fotografies de tots els participants. A càrrec de la historiadora i educadora Alina Arnau i la col·laboració de la Rosa Solanich i Mercè Mitjans, mestres del centre durant més de trenta anys. Per fer el 3D comptarem amb la col·laboració de Jaume Olivella.

Dissabte 10 d’octubre

Visita a la Vil·la romana de Can Valls.A les 10 h

Aprofiteu per gaudir de l’aire lliure i conèixer de primera mà les restes arqueològiques de Can Valls, un enclavament estratègic recentment restaurat que hauria pogut ser un important centre de producció vitivinícola o una estació de servei pels comerciants de la mediterrània.  Aventureu-vos a fer la vostra hipòtesi. A càrrec de l’arqueòloga i educadora Elicínia Fierro.

Diumenge 11 d’octubre

Visita al Castell d’Eramprunyà. A les 10 h

Acompanyats dels experts membres de la Unió Muntanyenca Eramprunyà, reprenem les visites guiades al Castell d’Eramprunyà. Durant l’estiu s’ha realitzat una nova campanya de conservació que ha donat com a fruit la localització d’un punt calent durant el setge al castell d’Eramprunyà, que va tenir lloc l’any 1469 durant la Guerra Civil Catalana. En vols saber més i gaudir de les millors vistes del Massís del Garraf?

Diumenge 11 d’octubre

Visita al Refugi antiaeri de la Rambla. A les 11 h

Després de mesos amb les visites restringides, tindrem una nova ocasió per visitar el refugi antiaeri de la Rambla de Gavà, acompanyats de la historiadora i educadora l’Alina Arnau.

Places limitades

Informació i reserves al T. 93 263 96 10  (Museu de Gavà).De dilluns a divendres de 9 a les 13 h. Per a participar de les activitats és obligatori l’ús de mascareta.