Gavà, seu del Consell de Govern de la Red Española de Ciudades por el Clima

El president del Consell de Govern i alcalde de Sevilla, Juan Espadas, va valorar la reunió com “molt positiva. A Espanya som més de 300 municipis que participem d’aquesta xarxa. Estem aquí perquè hem decidit prendre part activa en un gran repte global com és la sostenibilitat del planeta i la lluita contra el canvi climàtic fent polítiques publiques des de l’àmbit de cada una de les nostres ciutats, treballant en xarxa, treballant en comú. Són problemes complexos que necessiten finançament com els temes de mobilitat, el transport, l’edificació de l’habitatge, l’energia o la millora de la qualitat de vida en els nostres entorns urbans”.

En el decurs del Consell de Govern celebrat a Gavà es va analitzar com s’ha desplegat en els darrers dos anys les línies de col·laboració amb departaments del Govern d’Espanya “hem analitzat –va explicar Juan Espadas- el conveni que recentment hem signat amb el Ministeri de Foment que ens permetrà buscar noves línies de finançament per a temes lligats a l’habitatge, el transport i el que denominem l’agenda urbana”.

L’alcaldessa de Gavà i vicepresidenta de la Red Española de Ciudades por el Clima, Raquel Sánchez, va destacar que “cada vegada és més evident que les ciutats tenim un rol molt important en qüestions de sostenibilitat. Aquesta xarxa ens permet conèixer projectes i practiques que es fan a altres ciutats i a la vegada veure com podem cooperar i demanar a les institucions pertinents el suport que necessitem”

L’alcaldessa va explicar que a Gavà “fa molt temps que hem situar l’Agenda de la Sostenibilitat en les nostres accions i amb la concertació i la cooperació entre les diferents ciutats d’arreu d’Espanya encara podrem impulsar més aquests projectes”.

La Red Española de Ciudades por el Clima és la secció de la Federación Española de Municipios y Provincias formada pels governs locals que estan integrant en les seves polítiques la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic.

Des de la seva constitució coordina i impulsa les polítiques locals de lluita contra el canvi climàtic de les ciutats i pobles espanyols, permetent assolir millors resultats en la lluita contra el canvi climàtic i en la mitigació dels seus efectes.

Actualment, en els governs locals de la Red Española de Ciudades por Clima, resideix el 60% de la població espanyola.