Gavà subseu del congrés de dones 2018
Gavà es subseu del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat

Gavà, com a subseu del 5è Congrés de les Dones, va acollir ahir a la tarda al Nou Espai Sant Jordi una taula rodona sobre l’economia feminista i la bretxa salarial que va tenir com a ponents a Anna Mercadé, directora de l’ODEE de la Cambra de Comerç de Barcelona i Emília Pallàs, directora executiva de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa. “Un acte important per tractar i abordar temes que ens preocupen i que es traslladaran al Congrés” va assenyalar l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, durant la presentació de la taula rodona.

L’alcaldessa va parlar de les “fragants desigualtats que les dones patim i després arrosseguen durant tota la nostra trajectòria vital i professional”, va recordar que les mobilitzacions del 8 de març arreu d’Espanya han marcat “un abans i després, les dones ens hem organitzat i hem dit prou” i que per això “hem d’aprofitar aquest moment. No estem disposades a donar un pas enrere, volem que la igualtat real i efectiva entre homes i dones no sigui només un paper”.

El 5è Congrés de les Dones se celebrarà els dies 26 i 27 d’octubre a Castelldefels. S’espera l’assistència d’unes 500 persones, va explicar Victoria Castellanos, consellera de Dones, Gent Gran i LGBTI, a les quals s’ha d’afegir la participació d’unes 3.000 persones en els espais de debat que fins a aquell moments es faran en les 26 diferents subseus. “Estem molt contentes perquè serà un Congrés molt ric” va manifestar. Castellanos va explicar també que “amb les conclusions del Congrés es farà el pla de transversalitat de les polítiques de gènere per als propers quatre anys i els municipis podran aplicar les mateixes en els àmbits que es treballaran”.

A més de la jornada de Gavà s’han fet ja activitats sobre esport femení (Castelldefels, Viladecans i Sant Boi de Llobregat), urbanisme amb visió de gènere (Sant Feliu de Llobregat), assetjament sexual a la feina (UGT Baix Llobregat) i la reforma horària (Esplugues de Llobregat).