Gavà torna a celebrar la revetlla de Sant Joan
Gavà torna a celebrar la revetlla Sant Joan

Tot i la permanència d’algunes restriccions sanitàries a causa de la pandèmia, Gavà ha pogut tornar a celebrar la revetlla de Sant Joan. La nit ha estat relativament tranquil·la i els Bombers de la Generalitat informaven aquest matí de 3 intervencions a la nostra ciutat per sufocar el foc d’una paperera incendiada a la plaça Catalunya i d’un parell de contenidors de brossa, un al carrer de Mestre Falla, i un altre al carrer Cadaqués.

La Policia Municipal ha reforçat el servei de patrulla per evitar que es produïssin aglomeracions de persones a la via pública i per vigilar que ningú se saltés la prohibició d’accedir a la platja, que recordem-ho, des de les 20 hores va quedar desallotjada i tancada.

Recuperant tradicions

Una de les poques festes que es van poder organitzar, encara que amb ordre i aforament controlat, va ser la que els organitzadors de la Flama del Canigó van muntar a la plaça de Jaume Balmes. L’esmentada flama, segons ha explicat Brugués Comas, presidenta de la UME, “s’ha baixat des del Coll d’Ares fins a Torelló, ja que pujar al Canigó no estava permès perquè solien coincidir fins a mil persones al cim, i això no es considerava segur donada la situació actual. Des de Torelló,  integrants de la UME la van portar fins a Sant Boi i d’allà, fins a Gavà, va ser traslladada per un altre grup d’esportistes de la UME, acompanyats també per membres del Club Atletisme Gavà, en un recorregut de prop de tres quilòmetres”.

La flama arribava a Gavà a les 20.30 hores i a les 20.45 era rebuda a la plaça de Jaume Balmes a toc de gralla per donar pas a la lectura de dos manifestos, el nacional, i un altre més local redactat per entitats de la ciutat, en el qual han reivindicat “més promoció de la cultura popular com a bé de primera necessitat amb més recursos que li confereixin la importància que mereix per mantenir viva la identitat pròpia i poder oferir als nouvinguts activitats de lleure amb valors afegits i un casal de la cultura”.

Tot seguit, van actuar els gegants, els grallers i timbalers, la cuca Mallola i els Sonaquetomba. Tot seguit, es va encendre una petita foguera i es va fer el sopar.

Les entitats organitzadoresde l’acte han estat: AE Roc del Migdia, ANC, Ateneu Popular La Maquia, Bastoners de Gavà, Castellers de Gavà, Club Atletisme Gavà, Companyia General del Foc, Consell per la República Gavà, Gegants i gegantons de Gavà, Grallers l’Anguila, Mata de Jonc, Òmnium Gavà, Sonaquetomba, i UME.