Gavà viu intensament el Día de Andalucía
Un dels moments del concert de Makarines

Gavà ha tornat a commemorar el Día de Andalucía. Ho ha fet aquest dissabte amb el concert del grup Makarines, un duet de flamenc fusió procedent de Sevillà que va interpretar, amb acompanyament de teclats i guitarra un repertori de peces divers que va aixecar els aplaudiments d’una platea plena de gom a gom.

Makarines obre el concert.

Abans de l’actuació però, va tenir la vessant més institucional, amb els himnes de Catalunya i Andalusia i els parlaments de les representants de les 2 entitats andaluses de la nostra ciutat. D’una banda, va intervenir Conchita Benjumea, presidenta de la Casa de Andalucía de Gavà que va referir-se emocionada “a la nombrosa comunitat andalusa que va arribar massivament a Catalunya el segle passat, especialment durant els anys 60 amb l’objectiu de cercar un futur millor”. Benjumea precisava que “ells i elles van ajudar a construir la Catalunya que avui coneixem. Van créixer aquí, es van enamorar i van aprendre el català. I ho van fer sense oblidar la terra on van néixer, raó per la qual es van crear entitats com la nostra, per mantenir viva la cultura i el folklore andalús”. Sobre la Casa de Andalucía a Gavà, fundada als anys 80, sense activitat durant un temps i revifada fa 5 anys, Benjumea va destacar “la presència de joves que ara hi ha i que amb passió la mantenen viva garantint també la seva continuïtat”.

A l’inici es van escoltar els himnes andalús i català.

Des de la Asociación Cultural Andaluza, la seva presidenta, Amparo Atencia, va fer una crida a “sentir-se orgullosos de ser andalusos, catalans o extremenys, tan se val la procedència perquè cadascú es pot sentir d’allà on li agradi més. El més important és poder defensar la igualtat en qualsevol territori, la qual cosa es tradueix en tenir igualtat d’oportunitats, drets i obligacions

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, qui també va assistir a l’acte, es va referir al gruix de persones que “vingudes d’Andalusia van crear, aquí, el seu projecte de vida i amb la seva feina van ajudar a construir Catalunya i Espanya”. Sánchez es va mostrar orgullosa del que “avui és Gavà i que és fruit, en bona part, gràcies a vosaltres i a totes aquelles altres persones que, vingudes d’altres indrets, amb perfils diversos han fet, de la nostra, una ciutat rica i gran”.

Raquel Sánchez també va posar en valor la feina diària que ambdues entitats fan al municipi, “amb activitats diverses que atansen la màgia d’Andalusia, la qual cosa és molt important en moments on sembla que tot són males notícies. Vosaltres demostreu que això no és cert