Gavà viu una Nit Solidària dedicada a la pau
Gavà viu una Nit Solidària dedicada a la pau

Divendres es va celebrar la nit solidària, amb actuacions musicals, de dansa i poesia, presència d’entitats solidàries i recaptació de fons per als afectats del terratrèmol del Marroc. La gala, encabida en el GavàMón, va comptar amb la col·laboració d’Amics de la dansa i Amics de la Música i estava dedicada enguany a l’ODS 16 que cerca la pau, la justícia i les institucions sòlides.

L’entrada, que costava 5 euros, destinarà tots els diners recaptats servirán per donar suport als projectes de Sindicalistes Solidaris i Fundació Pau i Solidaritat en favor de les víctimes del terratrèmol del Marroc del passat 8 d’octubre.

Sindicalistes Solidaris

Aquesta entitat és el nom amb el qual ara es dona a conèixer públicament la Fundació Josep Comaposada, una fundació sense ànim de lucre, creada per la UGT de Catalunya en 1988, amb l’objectiu d’acompanyar processos de desenvolupament de sindicats del Sud.

Promouen la participació activa i solidària dels treballadors i treballadores de la UGT de Catalunya en la plena extensió dels drets humans, laborals i sindicals al Sud, en particular a Amèrica Central, Àrea Mediterrània i Regió Andina i compten amb l’estructura territorial i sectorial de la UGT, amb delegats per tota Catalunya.

Pau i Solidaritat

Pau i Solidaritat és l’organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) de Comissions Obreres del País Valencià.

Des de la seva creació en l’any 1992, l’ens treballa per la transformació social i econòmica cap un model de desenvolupament humà sostenible, a fi de construir una societat justa i equitativa amb accions de base al Sud en els seus processos de desenvolupament.

Així mateix, promouen la reflexió crítica de l’entorn social i laboral per a aconseguir una societat civil compromesa que qüestioni i actuï enfront del model de globalització neoliberal imperant.

CCOO PV destina el 0,7% de totes les quotes d’afiliació a finançar aquestes activitats.