Gavà vol acollir refugiats del vaixell Aquarius
L''Aquarius' és una embarcació de rescat de migrants

L’Ajuntament de Gavà s’ha ofert per acollir refugiats del vaixell Aquarius responent, així, a la crida feta per la Federació de Municipis i Províncies (FEMP) i la Federació de Municipis   de   Catalunya (FMC). El   govern   local  es   posa   a   disposició   de   la   vicepresidència del Govern d’Espanya, que coordina l’operatiu per tal de ser ciutat d’acollida de persones refugiades provinents d’aquesta embarcació.

D’aquesta forma, Gavà passa a formar part de la xarxa de municipis que integren el dispositiu i que, actualment està format per més de 200 ajuntaments que s’han sumat a aquesta crida.

Aquest suport referma el compromís de Gavà amb les persones refugiades i migrants i dóna resposta a la crisi humanitària que estan vivint les més de 600 persones a bord del vaixell Aquarius. Hores d’ara, l’Ajuntament està a l’espera de rebre més detalls sobre l’operatiu per tal de concretar com es farà efectiva l’acollida.

La posició de l’Ajuntament s’emmarca en el Pla Director de Cooperació de Gavà. En la seva línia estratègica d’Ajut Humanitari i d’Emergències, defineix l’acció humanitària com el conjunt divers d’accions d’ajuda a les víctimes, orientades a alleugerir el seu patiment garantint la seva subsistència, protegint els seus drets fonamentals i defensant la seva dignitat.

L”Aquarius’ és una embarcació de rescat de migrants al Mediterrani central gestionada per les ONG SOS Mediterranée i Metges Sense Fronteres. Actualment, es troba sobrecarregat amb 629 migrants a bord entre ells ferits, malalts, menors no acompanyats i dones embarassades.