avinguda Eramprunyà
Gemma Badia ha assegurat aquest matí que “el projecte de l’avinguda Eramprunyà no està dat i beneit”

L’Ajuntament de Gavà obrirà un període per tal que els ciutadans puguin opinar sobre l’anunciada reforma de l’avinguda Eramprunyà i plaça Catalunya. Així ho ha assegurat aquest matí l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, que ha assegurat que “si veiem que hi ha una necessitat diferent expressada pels veïns, haurem de re-formular el projecte”. L’alcaldessa ha fet aquestes declaracions aquest matí “arran de certes inquietuds que hem trobat en quant al disseny i estructura del projecte que hem proposat”, i en aquest sentit ha volgut recordar que “el projecte executiu encara no està definit. Nosaltres hem fet un procés d’escolta activa amb els veïns, amb reunions i amb un procés participatiu en el que han participat més de 700 persones sobretot del barri, però ens hem adonat de que la gent encara té dubtes”.

Un d’aquests dubtes sobre els quals Badia ha volgut sortir al pas és el de la durada de les obres: “He arribat a sentir que això durava deu anys, però nosaltres hem donat unes dates de quin és el procediment en el que nosaltres tenim el finançament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i això no vol dir que nosaltres estiguem deu anys fent obres, en absolut, no té sentit estar deu anys fent obres en un carrer. Vull deixar molt clar que la primera fase dura un any, la segona dura un altre any, i la tercera fase, que és la de la plaça Catalunya, dura un altre any”.

Badia admet, arran d’aquests dubtes, que “potser no hem sabut explicar bé el projecte”, i per tant “ara toca tornar a obrir el projecte a la ciutadania perquè, com alcaldessa, vull que aquesta reforma es faci amb el màxim consens possible, contant amb l’opinió no només dels equips tècnics sinó també amb l’aportació de tots els veïns”.

L’alcaldessa ha assegurat que ha estat “escoltant aquestes inquietuds i aquests dubtes, perquè és la meva feina”, i ha dit també que “he estat seguint aquest moviment que, com alcaldessa, ni puc ni vull obviar”. En aquesta direcció, doncs, Badia ha anunciat avui que “obrirem diferents canals de participació per tal que els veïns puguin aportar les seves idees i expressar els seus dubtes. Tenint en compte tots els aspectes tècnics i tenint en compte també les inquietuds de mobilitat que pot tenir la ciutadania, aquí sí que hem de fer aquesta feina d’escolta activa i, en tot cas, si s’ha de millorar el projecte evidentment es millorarà, no hi ha d’haver cap mena de dubte”.

Badia recorda que “el projecte no està dat i beneit, nosaltres hem presentat uns renders amb una proposta, ara hi ha unes inquietuds, així que el que farem és recollir aquestes inquietuds, idees i propostes. A partir d’aquí, sortirà un nou projecte que pot ser semblant o pot ser diferent”.

Badia ha volgut transmetre un missatge de calma en garantir que “no tenim cap pressa” per tirar endavant el projecte, “no necessitem aquest projecte immediatament, no hem de córrer, està planificat per tal que comenci l’any 2024 però pot començar al primer trimestre o al segon”. Per tant, “ens esperarem uns mesos per tal que hi hagi aquestes aportacions, una nova anàlisi, i per tal de poder preparar un projecte executiu que sigui el resultat del màxim consens possible, que és la voluntat de l’Ajuntament, de l’equip de govern, i la meva personal també”.

Amb aquest nou període d’escolta, Badia té clar que “aconseguirem un projecte que no només serà molt bo, com el que hem proposat, sinó que serà encara millor, si s’escau, perquè donarà respostes a certes inquietuds”.