Diada
Badia, en el moment en que s'ha hissat la senyera

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha presidit per segona vegada l’acte institucional de la Diada de Catalunya, celebrat avui al migdia com és habitual davant del monument als Màrtirs del Setge de 1714, en la confluència del carrer Sant Pere amb la Rambla. Després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia, enguany l’acte s’ha pogut celebrar sense cap limitació tal i com es feia abans de 2020 i, en aquest sentit, s’ha pogut tornar a sentir a les tres corals gavanenques interpretar plegades l’himne nacional de Catalunya.

Badia ha destacat precisament que “la Diada d’avui era molt important perquè recuperem la normalitat a molts actes que estan al voltant d’aquesta celebració”. L’alcaldessa ha subratllat que la Diada “s’ha de posar en valor com a celebració de germanor, del que significa la senyera, de la capacitat de cooperació entre totes les forces no només de Gavà, sinó per descomptat de Catalunya”.

Badia s’ha referit en el seu discurs a l’època de pandèmia, “un drama” en les seves paraules, i també a altres assumptes com la guerra a Ucraïna i “la conseqüent crisis que ens arriba ara i que veurem fins on arriba”. Justament en relació a aquest darrer punt, l’alcaldessa ha posat de manifest “la necessitat de que en aquest context hi hagi unió, hi hagi la capacitat de treure endavant el país, i a Gavà ja estem en aquest punt i ja estem preparats pel que pugui venir, tal i com ho vam fer a la pandèmia”.

L’alcaldessa, doncs, ha conclòs que “a Catalunya no necessitem més discursos de banderes, no necessitem més discursos de confrontació i de divisió, perquè està clar que qui divideix després guanya. Per tant, posem en valor la necessitat d’anar tots plegats i junts per treure endavant la nostra societat, la nostra economia, el nostre futur, i fer de Catalunya el que s’ha anat desfent els últims deu anys, per això ara cal tirar endavant amb seguretat, amb serenor, però també amb fermesa”.