droga
Badia, en un moment de la seva resposta als quatre grups

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va sortir ahir al pas de les recents informacions aparegudes en un programa de televisió de TV3 sobre la venda i consum de droga al barri de Les Ferreres. Ho va fer al final del Ple Municipal d’ahir en resposta a quatre grups municipals (ERC, Cs, Podemos i PP) que, en el torn de prec i preguntes, interpel·laven al govern municipal sobre aquesta qüestió.

De fet, Badia va arrencar responent directament a Miguel Herrera, portaveu de Podemos, que va canviar la pregunta prevista del seu grup en l’ordre del dia i havia preguntat si el govern municipal havia parlat amb TV3 i els havia dit que el problema de drogues al barri ja s’havia resolt: “Sí senyor, nosaltres a TV3 els hi vam dir molt clarament que s’estava treballant en això, que estàvem actuant. Aquest tema està judicialitzat, aquest és un tema, un problema, una persona que està fent aquesta actuació. Els Mossos d’Esquadra estan des del mes de juliol investigant i treballant, amb l’ajuda de la Policia Local, i els veïns són totalment conscients”.

L’alcaldessa va explicar que s’havia reunit amb els veïns i que estaven “molt indignats no només perquè es qualifiqués de mercat de la droga un barri que no s’ho mereix, sinó també perquè es parlava d’una inseguretat, que és veritat que existeix en un punt amb un problema sobre el que ja s’està treballant, però el que no volen els veïns de cap de les maneres és que es frivolitzi i es faci, i això ho diré amb paraules textuals d’ells, un ús polític per crear una sensació d’alarmisme en un barri en concret que perjudica als veïns, al barri i a la ciutat”.

Badia va demanar als membres del plenari que “escoltem als veïns i fem-los cas”, i va expressar el seu desig de que la ciutat no “s’estigmatitzi per un tema en concret que està sota investigació, en el que ja estan treballant Mossos i Policia Local, la qual cosa ja els hi vam dir a TV3 i ells no ho van dir fins el segon dia en el que representava que van fer les declaracions aquí davant l’Ajuntament perquè estaven acollonits. Jo he anat allà i no m’ha fet cap por, els veïns no tenen una sensació d’inseguretat en un punt determinat, amb un trànsit de gent que pot fer una activitat, és cert, però sobre això s’està treballant”.

L’alcaldessa va voler ser taxativa en aquest punt: “No hi ha en absolut un mercat de la droga a Les Talaies, i menys a Les Ferreres, i Gavà no és un centre de venda de drogues més enllà del que pugui ser qualsevol altre municipi del Baix Llobregat. És més, en paraules de l’intendent dels Mossos de l’àrea de Gavà, precisament Gavà no pot tenir aquest estigma, perquè si hem de mirar a la resta de municipis, aquesta no és la situació real”.

Badia va criticar “la cerca de merder a qualsevol preu. No senyors, a qualsevol preu no es pot fer, no s’hi val, perquè estem jugant amb la vida de la gent, amb la percepció de seguretat de la gent, i estem jugant amb el barri, amb la ciutat, i amb el nom de Gavà. Per tant, si ja s’està treballant, respectem la feina de les forces de seguretat, i en aquest cas del jutge o jutgessa que està portant el cas”.

L’alcaldessa va demanar perdó “pel to, estic molt indignada però no perquè vostès preguntin, per descomptat que tenen tot el dret a preguntar sobre això en el Ple. El que m’indigna es que es faci un ús en certs mitjans informatius i a xarxes socials per crear una alarma que, si m’ho permeten, no existeix. Només existeix un punt. Així que demanaria anar amb molt de compte i que si teniu qualsevol dubte parleu amb els veïns, com he fet jo, i veureu quin és el seu sentiment, perquè la meva indignació no és res en comparació amb la dels veïns, que són els que importen, no nosaltres”.

Badia, finalment, es va dirigir directament als regidors dels Ple amb aquestes paraules: “Només demano que no fem demagògia i que siguem respectuosos, tots els que estem aquí ens estimem la ciutat i volem que tiri endavant, així que si us plau, us demano que no estigmatitzem, que no inventem històries ni fem hipòtesis. Siguem curosos, os ho demano per la integritat de la nostra ciutat, per la imatge de Gavà, que no s’ho mereix, i per la imatge d’un barri que no només és maco sinó que és un barri on s’hi viu molt bé, a banda d’un punt que pot tenir, que és veritat que hi ha una entrada i una sortida sobre la que ja s’està treballant. Us demano que siguem conscients, si us plau, del mal que poden fer certes publicacions innecessàries”.