institut Bruguers i institut El Calamot
Badia i Serres, aquest matí a l'institut Bruguers

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí els instituts Bruguers i El Calamot. A tots dos centres educatius ha tingut l’oportunitat de visitar les seves classes, de xerrar amb alguns dels seus alumnes, i també s’ha reunit amb els respectius equips directius per tal de conèixer de primera mà quines són les seves inquietuds.

Inquietuds que, en el cas del Bruguers, passen evidentment per la reforma que s’està portant a terme en aquest centre educatiu amb ja més de 50 anys d’història. Badia ha pogut “comprovar personalment algunes de les reformes pendents que hi ha a l’institut per part de la Generalitat, a la que havíem demanat fa molts anys un institut nou. Això ha quedat al final en una reforma integral però, a data d’avui, hi ha unes inversions encara pendents tot i que se’n fan algunes, crec que escasses, però sembla ser que és el que Ensenyament està disposat a invertir ara mateix”.

L’alcaldessa ha recordat que, “ara que els pressupostos de la Generalitat comencen a estar lligats, intentarem esbrinar què és el que realment s’espera destinar a aquest institut, com i quan, en quines etapes, i quin és el pla director. Aquest és un tema que des de l’Ajuntament ens preocupa”.

David Serres, director de l’Institut Bruguers, ha posat de manifest que “hem parlat de tota aquesta reforma i ha estat molt interessant ja que l’Ajuntament ens ha donat el seu recolzament amb totes les accions que faran des del seu punt de vista”. Segons ens ha explicat Serres, “estem actualment en el segon any del Pla Director, i les actuacions que s’ha fet fins ara és una remodelació de les pistes esportives i actualment s’està treballant en l’aïllament tèrmic d’una part de l’edifici”.

institut Bruguers i institut El Calamot
Badia i Berenguer, baixant les interminables escales de l’institut El Calamot

Després de la seva visita a El Calamot, Badia s’ha mostrat “gratament sorpresa per la capacitat de gestió de projectes que, evidentment, va suportada per una gran qualitat de mestres, de coordinadors, i amb un reforç de la part de direcció, el que et dona molta tranquil·litat en veure cap a on van. No només hi ha un tema de currículums, també hi ha un tema de competències transversals o temes de riquesa educativa que sorprenen i que he pogut comprovar en persona, com ara els programes de jardineria o d’emprenedoria. Ha estat una experiència molt enriquidora”.

Marco Berenguer, director de l’institut El Calamot, ha posat en valor de la seva banda “la necessitat i la importància de mantenir contactes entre administracions públiques i centres educatius, ja que li donen tant als centres com a les administracions un guany sense el qual seria impossible funcionar, els ciutadans de Gavà necessiten que hi hagi aquests contactes perquè s’estableixen ponts de col·laboració importantíssims”.