L’alcaldessa de Gavà, Gemmas Badia, ha visitat avui les escoles gavanenques L’Eramprunyà i Jacme March. Ahir dimecres ja va visitar altres tres escoles públiques de la ciutat, sempre amb l’objectiu de parlar amb les respectives direccions i copsar de primera mà els diversos projectes educatius dels centres.
Badia ha volgut posar en valor la tasca que es fa en les escoles públiques de Gavà: “Han estat dues jornades molt interessants perquè m’han permès parlar dels projectes educatius que hi ha en les escoles públiques que, si bé es cert que totes són públiques, els seus projectes són tots diferents”. En aquest sentit, Badia ha assegurat que aquestes diferències “és important posar-les en valor i expressar quina és l’oferta que fa cadascuna de les escoles, a on posen l’èmfasi, i què consideren que és més important”.
L’alcaldessa, en aquestes visites que ha fet a escoles públiques de Gavà, s’ha trobat amb “unes direccions molt implicades en el funcionament dels seus centres, amb unes acollides molt amables i constructives, i amb ganes de fer coses noves i de sempre anar millorant. La veritat és que és una alegria veure equips directius tan motivats”.
Badia, doncs, ha volgut deixar clar la seva posició davant l’escola pública que tenim a Gavà: “És molt important posar en valor les diferents escoles de la nostra ciutat, i l’escola pública no només és gratuïta sinó que és també de qualitat, i és una escola que permet que es portin educacions amb projectes tecnificats, amb tecnologia, i amb una formació que penso que està molt a l’alçada de la resta d’escoles gavanenques”. Així doncs, l’alcaldessa no ha dubtat en assegurar que “l’oferta educativa de Gavà, tota sencera, a data d’avui és molt potent, i això s’ha de posar de relleu”.

La directora de l’escola L’Eramprunyà, Adela Fernández, ens ha destacat després de la visita de l’alcaldessa que el seu projecte educatiu “valora molt les competències del nostre alumnat, que siguin competents i que, quan acabin l’etapa de Primària tinguin assolides totes les competències no només a nivell d’aprenentatge sinó també a nivell personal i social”. A més, “treballem també tot el tema emocional i d’inclusió i cohesió del nostre alumnat en totes les activitats que proposem al centre”.

En la seva visita a l’escola Jacme March, Badia ha tingut l’oportunitat de conèixer a la que serà directora del centre a partir del proper 1 de juliol, Ana Barquero, que és mestra d’educació primària. Barquero ens ha assegurat que encara aquesta nova etapa professional “amb molta il·lusió i ganes, ens trobem en un moment de molts canvis davant d’un nou decret i davant d’una societat que contínuament està canviant, i també amb uns alumnes que necessiten poder formar part d’aquesta societat i als que, per tant, hem de donar resposta a aquelles necessitats que tinguin, els hem d’ajudar a ser crítics, a ser creatius, a ser responsables de els seves accions, i en definitiva a tenir una educació integral, que és el que necessiten”.
Com a escola, Barquero ha definit tres objectius bàsics: “La millora de totes les llengües; la millores en eines digitals, que és un punt fort avui dia; i per últim la millora de la imatge que tenim de l’entorn, la imatge que el poble té de nosaltres, i és que l’escola Jacme March és una escola molt bona, molt acollidora, i a la que volem donar-li una empenta perquè aquí fem Er5asmus, fem projectes, fem racons, i a on intentem treballar intercicles i internivells perquè pensem que uns poden aprendre d’altres”.