Gemma Badia
Badia, escoltant ahir als grups de l'oposició

Gemma Badia és des d’ahir nova alcaldessa de Gavà en substitució de Raquel Sánchez, que també ahir va prometre a Madrid el càrrec de Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Badia va prendre possessió de les seves noves responsabilitats en un Ple Municipal extraordinari que es va celebrar a la tarda, i en el que tots els grups polítics amb representació en el plenari li van desitjar molta sort i també molts encerts.

Gemma Badia
Mónica Parés felicitant a Gemma Badia, en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular (PP), va desitjar aquesta sort i aquests encerts “des de la convicció de que tots volem el millor per la nostra ciutat i per tots els seus barris”. També es va adreçar directament a Badia per assegurar que espera que “la nova alcaldessa segueixi amb el tarannà del seus predecessors en allò que sempre ha caracteritzat a la ciutat de Gavà i que a altres municipis els sorprenen, que és la cordialitat i la voluntat de consens”.

La portaveu popular es va referir a les paraules de Raquel Sánchez en el seu Ple de comiat del diumenge quan va recordar que el govern municipal té pendents grans projectes: “És veritat, tenim grans projectes però també tenim nous reptes com a ciutat ja que estem davant un escenari que malauradament es presenta indecís arreu per la pandèmia i les seves conseqüències. Per tant, haurem de prioritzar projectes i posar al davant dels mateixos a les persones. Per aquesta fita tindrà al costat al grup municipal popular, i si no, estarem per fer una oposició responsable i exigent quan calgui”.

Gemma Badia
Isidre Casas felicitant a Gemma Badia, en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà (JUNTS), va destacar “la nostra aposta ferma per seguir fent política constructiva des del diàleg i el consens. Així ho hem fet en aquests dos anys de legislatura, al menys ho hem intentat, i així ho seguirem fent”. Casas entén que “el rumb de la gestió de govern no diferirà massa del que ha sigut fins ara”, i per això va demanar directament a Badia “que ens escoltin més, que la comunicació entre l’equip de govern i l’oposició sigui més fluida, especialment en aquells temes cabdals per la ciutat”.

Casas va felicitar a la nova alcaldessa assegurant-li que “tens la il·lusió i l’empenta per entomar aquest repte amb totes les garanties, i ara el que cal és a partir de demà, per no dir a partir d’avui mateix, passar de les paraules als fets. Moltes felicitats”.

Gemma Badia
Miguel Herrera felicitant a Gemma Badia, en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

Miguel Herrera, portaveu de Podemos (PODEMOS), també va donar l’enhorabona a Gemma Badia i va destacar que “és important que tinguem dones al capdavant, i me n’alegro de que continuem tenim una dona al capdavant perquè crec que es fan les coses d’una manera diferent i aporten no només altre estil, sinó també altra manera de veure la societat, i això s’acaba reflectint moltes vegades en la societat, i espero que en aquest cas segueixi sent així”.

El portaveu morat va recordar que amb Raquel Sánchez “hi ha hagut entesa, hem intentat tenir respecte, i esperem que això continuï sent així tot i les diferències que puguem tenir, que són evidents perquè estem en patis diferents, però tot i això crec que ens hem tractat sempre amb respecte i espero que així sigui d’ara endavant”.

Gemma Badia
Miguel Ángel Ibáñez, adreçant unes paraules d’enhorabona a Gemma Badia en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs), va felicitar també a Gemma Badia per passar després a “desitjar-li sort, i dir-li que en tot allò que creiem que sigui bo tant per Gavà en el seu conjunt com pels seus habitants en particular estarem al seu costat perquè tots volem el millor per Gavà i pels gavanencs. Endavant i sort”.

Gemma Badia
Marta Jiménez també va felicitar personalment a Gemma Badia en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

Marta Jiménez, regidora d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), va ser qui va expressar l’enhorabona a Gemma Badia davant l’absència del portaveu de la formació, Miquel Rosselló. Jiménez li va desitjar a la nova alcaldessa “encerts en les decisions”, tot i que “com vostè sap, hi ha temes en els quals tenim una posició molt diferent de la seva des de fa molts anys, i saben que en aquests punts l’acord serà difícil”. Malgrat aquestes distàncies, Jiménez va assegurar que “també saben, perquè ho hem demostrat al llarg dels anys, que en aquells temes en els que ens puguem posar d’acord i que nosaltres considerem que són beneficiosos per la ciutat ens tindran sempre al costat d’una manera absolutament lleial”.

La portaveu republicana va fer referència a la pandèmia per mostrar-li a Badia el seu desig de que “tant de bo hagués arribat a l’alcaldia en un moment més tranquil, però per desgràcia això encara no s’ha acabat i ens queden per endavant encara mesos difícils. Compti amb nosaltres per tot el que sigui necessari per resoldre els problemes i ajudar a tirar endavant la ciutat, perquè per això estem malgrat totes les diferències que tenim i que tindrem, així que compti amb la nostra ajuda sempre que la vulgui i la necessiti per tots aquells projectes que considerem que siguin beneficiosos per a la ciutat”.

Gemma Badia
Jordi Tort felicitant a Gemma Badia i donant-li la vara de comandament, en el Ple extraordinari d’ahir a la tarda

L’últim portaveu dels grups municipals que va prendre la paraula va ser el del mateix partit de l’alcaldessa, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC). Jordi Tort li va desitjar òbviament l’enhorabona i li va assegurar que “el teu grup municipal està a la teva disposició per treballar per la nostra ciutat i contribuir a generar oportunitats als gavanencs. Ens tens compromesos amb tu, amb la ciutat, i amb les persones que l’habiten, i pots comptar que tots nosaltres treballarem amb lleialtat per seguir desenvolupant la nostra ciutat amb valors socialdemòcrates, com hem fet els socialistes durant tota la democràcia”.

Tort es va desfer en elogis cap a una dona “treballadora, intel·ligent, compromesa, feminista, coherent, tenaç, executiva, i un exemple de lluita diària en els afers quotidians, i estem segurs que sabràs posar el millor de tu al servei de la ciutat”. Tort, per últim, va assegurar que “els que et coneixem sabem que ets una dona que escolta de forma activa per solucionar els problemes, i el millor de tot és que saps escoltar molt als que no pensen com tu. No tenim cap dubte que aquest serà el tarannà que dominarà durant el teu mandat”.