Gemma Badia proclamada alcaldessa de Gavà del nou mandat
Gemma Badia proclamada alcaldessa de Gavà del nou mandat

Gemma Badia ha esta proclamada aquest migdia alcaldessa de Gavà en el Ple de Constitució donant continuïtat així al càrrec que la representant socialista ja exercia des de l’estiu del 2021 després que Raquel Sánchez marxés a Madrid per ser ministra. El nomenament, com mana la llei, s’ha fet per votació després que la totalitat de regidors i regidores haguessin pres possessió de l’acta prometen o jurat el càrrec.

Badia, que ha obtingut la majoria amb el suport dels 10 integrants del PSC més el vot d’Isidre Casas de Junts per Gavà, amb qui divendres, va formalitzar un pacte de govern, que entén com a “convenient i necessari per comptar amb la major estabilitat possible que ens permeti afrontar els reptes del nou mandat” ha afegit que mantindrà “la mà estesa a tothom que vulgui sumar i defensi els valors democràtics, la convivència i els drets bàsics i amb propostes de progrés”. També ha avançat que dilluns signarà el Cartipàs i que “en els propera mesos s’obrirà un procés participatiu per dissenyar un nou Pla d’Actuació Municipal que marcarà el full de ruta fins el 2027”.

Les prioritats

L’alcaldessa ha recordat que “els darrers mesos no han estat fàcils però que Gavà ha demostrat ser una ciutat sòlida i amb ganes de tirat endavant i, en un context on tot canvia ràpidament, cal saber-se anticipar, adaptar, i tenir clars els objectius sense oblidar l’escolta activa i la participació com a tret fonamental del nostre estil de governar”.

Badia diu que planteja “una etapa de consolidació i millora, i al mateix temps de represa, on la prioritat serà atendre les necessitats de la gent i dibuixar nous horitzons generant noves oportunitats però sempre tocant de peus a terra, amb propostes tangibles i a prop de la gent”.

Igualtat, qualitat i oportunitats

Badia ha precisat que el model de ciutat que defensa va en consonància “amb els objectius de l’Agenda 2030” i assegura que “la cohesió i la justícia social són la base per assolir la igualtat real”. En aquest sentit, defensa per “l’educació, la salut, les polítiques socials, la dotació d’equipaments i per la defesa dels drets per construir una ciutat diversa, integradora inclusiva i solidària” i aposta amb fermesa per afavorir “l’accés a l’habitatge” i per tenir “uns barris més nets, accessibles, segurs i amb una mobilitat equilibrada”. També diu que promourà “la dinamització del comerç, la consolidació de la industria, i la innovació dels serveis” i vetllarà per “assegurar l’activitat agrària a través d’un model sostenible, circular i innovador reforçant la nostra ubicació estratègica”.