restriccions
Gemma Badia demana a la ciutadania que compleixi les noves restriccions

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha recomanat a la ciutadania, davant de les noves restriccions ja aplicades a Catalunya arran de l’empitjorament de les dades de la pandèmia, que “s’abstingui d’anar a parcs i platges en horari nocturn, penso que això ara és important. Ja no es pot menjar ni beure al carrer, com sabeu, ni tampoc es poden fer reunions de més de 10 persones, i la policia vetllarà pel compliment de totes aquestes mesures”.

L’alcaldessa admet que “la situació a Catalunya i a Gavà és actualment complicada, sobretot pel col·lectiu de la gent jove, i en aquest sentit hem de fer cas de les recomanacions que ens està fent la Generalitat de Catalunya”. Badia ha explicat que, davant aquest escenari, “el primer que hem fet és convocar el comitè d’emergències Covid-19, que ja el teníem creat des de l’inici de la pandèmia, i prendre les decisions pertinents de cara a les mesures que s’han de portar a terme a la ciutat”.

L’alcaldessa es refereix, de fet, a la primera tongada de restriccions que ja han estat aprovades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que han entrat en vigor avui. A partir del proper cap de setmana, però, i si ho aprova el mateix TSJC, aquestes mesures encara s’enfortiran més amb l’entrada en vigor a Gavà (i a altres 157 municipis catalans) d’un toc de queda entre l’1 de la matinada i les 6 del matí. La veritat és que les dades epidemiològiques situen Gavà com a un dels municipis més afectats per la nova onada de contagis. El risc de rebrot se situa en 1.673 (la setmana passada era de 1.514), i 667,59 casos confirmats per cada 100.000 habitants. L’única millora destacada respecte a la setmana anterior té a veure amb la velocitat de transmissió, que ha baixat de 3,25 a 1,61.

Badia no en té cap dubte: “Els números són molt clars, Gavà està entre els municipis en els que es pensa que s’han de prendre les mesures més contundents, i nosaltres hem estat sempre des de l’inici de la pandèmia mantenint una postura molt cauta enfront els contagis i enfront tot allò que signifiqui poder frenar aquesta pandèmia”.

Per tot això, Badia recorda que “hem de ser conscients que aquesta situació s’ha de controlar. Ningú sap encara si aquesta cinquena ona està remetent o està anant a més, però més enllà d’això el que ens interessa és contenir la situació. Prendre aquestes mesures mai és fàcil, però pel be de la ciutadania de Gavà crec que són necessàries i que cal fer una crida a la contenció, a la prudència, i sobretot a intentar evitar tot allò que pugui portar a situacions on la gent es tregui la mascareta o s’acumuli. Si us plau, intentem complir amb totes les restriccions i recomanacions que es comencen a aplicar ara perquè només així aconseguirem rebaixar aquestes dades que no són pas bones per la ciutat”.

L’Ajuntament de Gavà ha decidit mantenir només aquelles activitats de caràcter lúdic, esportiu i social que garanteixin el compliment de les noves restriccions que han entrat en vigor avui, així com les mesures bàsiques de protecció: distanciament social, higiene de mans i mascareta. En aquest sentit, se suspèn la jornada esportiva 2k21, prevista per aquest dissabte, 17 de juliol, a la pista poliesportiva Marcel·lí Moragas. Es mantenen, per altra banda, el Mercat de pagès que tindrà lloc dissabte vinent a l’entorn de la plaça Major, així com el cinema a la fresca dels dimecres a l’Auditori Marc Grau, així com el concert de l’Escola de Música American Lake previst per dissabte al mateix auditori.

restriccions