Gemma Badia satisfeta pel blindatge de les pistes segregades al Prat
Gemma Badia, Alcaldessa de Gavà.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha valorat positivament l’acord assolit entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Govern Espanyol i la Generalitat sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat. Badia ha destacat que «es garanteix l’operativa de pistes segregades que sempre hem defensat; aquesta és una exigència ineludible i l’hem aconseguit». L’alcaldessa ha remarcat que el risc d’utilitzar les pistes independents ha de quedar plenament eliminat i que el soroll provocat per l’aeroport no només no empitjorarà sinó que millorarà. «L’ampliació blinda la pau acústica que reclamem, i això ha de tranquil·litzar els veïns i veïnes de Gavà, especialment del barri de Gavà Mar”, ha manifestat l’alcaldessa, que ha matisat que “estarem especialment atents a com es materialitzen les mesures concretes per garantir el nostre objectiu”.

L’ampliació acordada entre l’Estat i la Generalitat es realitzarà amb criteris de sostenibilitat. En aquest sentit, Gemma Badia ha recordat que «a Gavà fa temps que apostem pel respecte cap al territori i per això reclamem que s’apliquin les condiciones d’integració i compensació en el medi natural; és un model que defensarem allà on calgui i que també passa per fer compatible l’ampliació de l’aeroport amb l’entorn». L’alcaldessa ha afegit que «estic segura que l’Estat i la Generalitat faran les coses bé, confio que Europa tutelarà aquest procés com correspon i nosaltres també vigilarem que es compleixin els requeriments mediambientals»

D’altra banda, l’alcaldessa ha valorat les possibilitats de creixement econòmic i de creació d’ocupació que comportarà l’ampliació de l’Aeroport. «Avui rebem un missatge clar en matèria de reactivació econòmica i a favor del posicionament estratègic de Catalunya, l’Àrea Metropolitana, el Baix Llobregat i també de Gavà», ha expressat Badia, que ha recordat que «tenim projectes importants de dinamització econòmica i projecció de la ciutat i és imprescindible comptar amb la millora d’una infraestructura fonamental com és l’aeroport».

L’alcaldessa també ha volgut destacar el compromís assolit per a la millora del sistema de Rodalies, tot remarcant que «el transport públic baix en emissions i que articula i connecta el territori és més necessari que mai”. En aquest context, ha especificat que «amb aquest acord obrim definitivament la porta a fer realitat dues necessitats llargament reivindicades per Gavà: la prolongació de la línia R3 i l’abaixador que donarà servei a espais de creixement progressiu com Gavà Ponent, les zones industrials existents i les de nova creació com el sector productiu-ambiental dels Joncs”.

Gemma Badia ha volgut posar de manifest que «ens trobem davant d’una oportunitat per fer una ampliació equilibrada i exemplar i no repetir alguns errors que es van cometre en el passat; serem proactius perquè el projecte s’acordi i s’implementi com cal i sigui veritablement beneficiós per a la nostra ciutat i per al nostre territori”. L’alcaldessa ha indicat que Gavà participarà en els espais de treball conjunt sobre el nou Pla Director de l’aeroport per defensar els interessos dels gavanencs i les gavanenques.

Finalment, l’alcaldessa ha valorat «aquesta mostra d’entesa institucional i responsabilitat política en un moment en què cal disposar més que mai de certeses i habilitar espais d’acord que superin divisions, pensin en el benestar de la ciutadania i construeixin futur».