col·legi Sagrada Família
Gemma Badia, aquest matí parlant amb alumnes del col·legi Sagrada Família

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí el col·legi Sagrada Família de Gavà. Badia ha assegurat que la SAFA “té des de fa molts anys un projecte ferm d’educació”, i ha valorat positivament que, “tot i el problema que ha generat aquest any i mig de pandèmia, ells han sabut estar a l’alçada, adaptar-se, i ara estan recuperant aquesta normalitat que el sector educatiu necessita recuperar i que, a més, serveix per normalitzar també a la resta de la societat ja que, en el moment que els nens poden anar a l’escola, la societat funciona d’una manera més endreçada”.

La visita a la SAFA forma part de les que Badia està fent als centres d’educació concertada de Gavà després que el passat mes de setembre, en un sol dia, visités tots els centres educatius públics de Gavà. L’alcaldessa ha destacat que, amb aquestes visites, la seva intenció és “tenir una consciència real de quina és l’oferta educativa de la ciutat i de quins són els programes que s’estan fent”.

De fet, Badia ha mostrat el seu interès pel programa Ruler, original del Yale Center for Emotional Intelligence, i que apliquen al col·legi a totes les etapes educatives, és a dir, a totes les edats: “Treballen molt el coneixement dels sentiments, de les emocions, i també de la convivència i el respecte vers els companys. Crec que, amb la implementació d’aquest programa, l’escola s’apropa a una manera de fer persones, d’aconseguir que els alumnes no només surtin d’aquí formats, sinó també madurs, i això és un plus per una escola”.

Natalia Castell, directora del centre educatiu gavanenc, ens ha explicat que Ruler “és un projecte educatiu dintre del nostre projecte de centre i de les set escoles de la SAFA, i és un projecte d’educació emocional que va des de P3 fins a segon de Batxillerat, que està consolidat, i que pretén que els alumnes coneguin les seves emocions, sàpiguen com expressar-les i què fer davant de situacions sovint complexes”.

Castell creu que “és important el contacte de la comunitat educativa no només amb l’alcaldessa sinó amb tot el departament d’educació de l’Ajuntament de Gavà. Està clar que Gemma Badia té una especial sensibilitat cap el món de l’educació, i això realment ens pot ajudar als centres educatius. Al final, nosaltres som ciutat, necessitem educar als nostres infants, i els nostres alumnes són molts importants però al final també són ciutadans de Gavà”.

PUBLICITAT