G3, jornada participativa de la Gent Gran de Gavà
L'envelliment actiu i saludable protagonista de la jornada G3

L’envelliment actiu i saludable és l’eix d’una jornada, aquest divendres, al Parc Arqueològic Mines de Gavà

Albert Quilez, director-gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran, llicenciat en Psicologia i Ciències de Treball per la UAB i màster en Gerontologia Social per la UB serà l’encarregat de conduir aquesta jornada.

Abans de la celebració de la jornada s’han realitzat trobades prèvies per informar i recollit suggeriments de la gent gran de Gavà.

La jornada comptarà amb la presentació de l’alcaldessa i del Grup motor. Mercè Pérez Salanova, psicòloga i investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona presentarà la ponència marc sota el títol “Envelliment i participació al segle XXI. Reflexionant sobre les aportacions de les persones grans en entorns quotidians”.

El matí continuarà amb diversos tallers de participació i debat i amb la conferencia “L’envelliment saludable, què podem fer per envellir de la millor manera possible?” a càrrec de José Luis Caballé Godia, metge de família al CAP1 de Gavà i pediatra i premi Ciutat de Gavà d’esport i salut 2017.

A Gavà les persones de més de 60 anys representen més d’un 20% de la població del municipi, i és necessari crear un espai de referència on posar en valor totes les seves aportacions. Per aquest motiu es vol crear el Fòrum d’Envelliment Actiu, un nou espai de participació i col·laboració amb la ciutadania, on es promourà el diàleg i on esdevingui un referent local per abordar les actuacions d’envelliment actiu a la nostra ciutat.