Govern Municipal
Jordi Tort agraeix el clima de cooperació (Foto d'arxiu)

Jordi Tort, portaveu del Govern Municipal de Gavà, ha fet balanç de l’acció duta a terme a Gavà en els mesos de confinament a causa de la COVID-19. Tort vol posar de manifest a més “la feina que s’ha fet des del govern municipal posant en marxa diferents serveis per tal que ningú es quedi enrere, serveis com ara Gavà t’Ajuda amb assistència psicològica o portar la compra a casa a gent que no podia sortir de casa. També vam posar en marxa altres tipologies de serveis com ara les subvencions a autònoms i microempreses o els ajuts per a comerços i empreses, especialment les mesures pels restauradors com ara el fet de poder ampliar les terrasses o no cobrar el cost que té l’ocupació de la via pública de les terrasses”.

El govern municipal, en aquest balanç d’aquests mesos de confinament, vol també “donar les gràcies als grups de l’oposició ja que s’han alineat amb les diferents propostes que hem anat aprovant es del govern municipal i han col·laborat en que hagués un bon clima de treball a la ciutat. La gent, doncs, ha vist una unitat d’acció per part dels grups polítics i, més enllà de que la responsabilitat sí que és del govern municipal, no han estat criticant les mesures que hem anat prenent tal i com ha succeït en altres contextos”.

Ara que l’estat de l’alarma és, en principi, a punt d’acabar-se, Tort assegura que “ens toca treballar per la reconstrucció econòmica”, i anuncia que posaran en marxa un “pla d’innovació i reactivació de l’activitat econòmica” pel qual “volem que hi hagi un acord ciutadà que emmarqui aquest pla i, per tant, volem comptar amb tots els agents de la ciutat, des d’entitats, agents socials i econòmics, sindicats, patronals, entitats representatives de la ciutat, i també amb els grups polítics de l’oposició”.

El portaveu del govern municipal espera que “continuem amb aquest clima de cooperació ja que, una vegada acabada la crisis sanitària i ara que ja es pot atendre a la gent als hospitals, hem de treballar no només en el curt termini, que ja ho hem fet bastant, sinó també en el mig i el llarg termini, amb accions de reactivació econòmica que permetin recuperar les xifres de treballadors que teníem al mes de març i que serveixin per tornar a la normalitat econòmica, si més no fins que tinguem aquesta vacuna que ens permeti recuperar l’antiga normalitat, no aquesta nova normalitat que tindrem ara”.