Cremà de la Falla de 2019
Cremà de la Falla de 2019

Gavà s’ha bolcat, un any més, amb la celebració de les falles organitzada per la Casa de València. Aquest diumenge al vespre es va viure el moment culminant amb la cremà dels Nitots a la plaça de Jaume Balmes, però des de divendres les activitats no han deixat de succeir-se, amb la desfilà de Moros i Cristians, la Mascletà i l’acte de d’exaltació de la Fallera Major 2019, honor que aquest 2019 recau en Vanesa García. En el decurs de la seva proclamació, celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament, es van passar imatges de la celebració de falles del 2018, i es va comptar amb la participació també de les falleres l’any passat, la infantil, Sofía Molina, i la major, Ester Zamorano qui va qualificar l’experiència d’ “inoblidable”.

El president de la Casa de València Sergio Engli assegurava que “poder sumar 31 anys de falles és tot un orgull i una fita que requereix molt d’esforç i entrega per part de moltes persones que no perden ni un bri d’il·lusió en els preparatius per tal de poder viure, amb gran alegria i satisfacció, una celebració que sabem que gaudeix com a pròpia tota la ciutat”.

Gran ambient de Falles a Gavà 2019
Foto amb els premiats.

Enguany, una de les novetats ha estat la instauració dels prems Bunyols d’Or que l’entitat regional vol atorgar a persones i entitats que “col·laboren activament per fer possible aquesta festa”. Els guardons, de caire simbòlic, han estat enguany, per a la Companyia General del Foc, perquè “des del primer dia han ajudat en tot” i amb la qual els uneix “l’amor pel foc i el soroll”. També s’ha premiat José Trillo, cap d’unitat de suport d’activitats i manteniment de l’Ajuntament, “pel suport que des de sempre ha ofert” i a Ramon Llauradó, per “la seva entrega a la Casa de València”.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va animar tothom a “viure aquesta festa que, amb tant d’afany manté viva la Casa de València i que compta amb tot el suport municipal”. Sánchez qualifica aquesta cita d’ “inigualable” i “molt esperada i gaudida per tothom” la qual cosa demostra que “és un acte de ciutat i un pilar essencial de la nostra identitat configurada per un mosaic de cultures i sensibilitats que forgen el nostre caràcter plural i divers”. L’alcaldessa assegurava que “si de mi depèn, aquesta festa no es perdrà mai” i va destacar que “haver pogut participar l’any passat en la desfilà va ser una experiència d’allò més divertida”.

Un dels moments de la desfilà de Moros i Cristians.