Gran ambient en la festa pel Día de Andalucía

La Casa de Andalucía i la Asociación Cultural Andaluza han organitzat, conjuntament, aquest diumenge, una festa per celebrar el Día de Andalucía, efemèride que, oficialment, es commemora el 28 de febrer. El parc de la Torre Lluc ha estat, novament, l’indret on s’ha pogut gaudir de les actuacions de ball dels diferents quadres de les dues entitats locals.

Per a Conchita Benjumea, presidenta de la Casa de Andalucía de la nostra localitat, “es tracta d’una data molt assenyalada que, des de sempre vivim amb gran emoció i solemnitat”. Des de la seva refundació a la ciutat, encara no fa tres anys, Benjumea assegura que “el creixement ha estat increïble” i s’han superat “les millors de les expectatives”. Avui, l’entitat compta amb una desena de quadres, el ballet i el grup d’inclusió amb els nois i noies amb discapacitat psíquica, un projecte que, segons Benjumea, “ens enorgulleixen perquè s’entreguen i ho fan molt bé. A nosaltres ens enriqueixen molt”. Respecte al futur, l’associació planeja actes de notable envergadura com una festival de la copla dedicat a la dona i una Feria de Abril amb representació d’entitats de la comarca .

La Asociación Cultural Andaluza també ha expressat la seva “satisfacció” perquè “un any més es pugui fer aquesta festa” que, segons assegura la seva presidenta, Amparo Atencia, “és un èxit perquè tots ens hi esforcem molt i la ciutadania ho gaudeix. És un dia de sentiment per expressar i compartir la cultura andalusa”. Hores d’ara, l’entitat compta amb uns 140 membres i una dotzena de quadres de ball. El pròxim acte que faran serà la sortida a la Feria del Fòrum, a l’abril, i la romeria, que es farà el 27 de maig.

L’alcaldessa de Gavà també va gaudir de la festa. Raquel Sánchez lloava “el bon ambient i l’esperit de sentiment compartit que s’hi respira, perquè és un moment de trobada i orgull dels qui se senten andalusos d’origen o d’arrel però també catalans”. Sánchez subratllava que “Catalunya i Gavà han estat sempre terra d’acollida” i que “el progrés no hauria estat possible sense el treball dels qui s’hi van establir un dia. Cal seguir conreant aquest orgull de sentir-nos catalans i espanyols, i tenir ben present que les llengües són eines que, lluny de separar-nos, han d’unir-nos”.