El violador eres tu a Gavà
Azahara Rodríguez va dinamitzar la coreografia

Desenes de persones es van sumar aquest diumenge a la crida feta per l’Associació de dones Clara Campoamor de Gavà per commemorar el 8M. El punt de trobada va ser la plaça de la Pagesia on, des de les 11 del matí es van instal·lar diferents estands amb la participació de diverses entitats com Lactamater i Adictas y punto que van estar teixint al carrer.

Pels volts de les 12 hores es van llegir diversos manifestos. Lactamater va centrar el seu missatge en “la defensa dels drets de les dones com a mares sense que això esdevingui “motiu de discriminació i va posar en valor “la criança dels fills i filles

Dues alumnes del col·legi Immaculada Concepció, que estan treballant amb Clara Campoamor com a part de la seva formació curricular aquest curs, també van fer sentir la seva veu denunciant els nombrosos casos de “violència de gènere i d’agressions sexualsraó per la qual demanen “la unió de dones i homesper fer-hi front plegats.

Manifest de Clara Campoamor

Finalment, es va fer la lectura del manifest de l’Associació de dones Clara Campoamor que enguany ha centrat el seu discurs en la defensa de les dones més febles i de les mestresses de casa. El manifest recorda que “vivim en societats masclistes que discriminen les dones, en especial les immigrants i empobrides, i condemna la violència sexual que afecta a dones de tot el món a les qual se’ls nega els drets de salut reproductiva així com les milions de nenes mutilades genitalment i les explotades en conflictes”.

El text exigeix “la visibilització de les dones que, pel seu treball domèstic i les tasques de criança, són les grans oblidades del govern i de la societat, dones que no perceben cap salari però, per contra, generen el 25% del PIB i conclou amb el clam de “protecció i llibertat”.

El violador eres tú

Durant el matí, qui ho va voler va poder participar en la configuració del símbol de la jornada agafant un paraigües de color lila i després cantant i ballant, amb els ulls embenats en la performance dinamitzada per Azahara Rodríguez d’“El violador eres tú”, el tema del grup xilè de Las Tesis convertit ja en un veritable himne feminista i viral arreu del món a través de les xarxes socials.

La presidenta de Clara Campoamor, Carmen García, s’ha mostrat “molt satisfeta de la bona participació que hi hagut després de la crida que vam fer i ha agraït la implicació de diverses entitats com els Castellers i la Casa de Andalucía, entre d’altres.